SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Balkanların Güçlü Yazarı Filip Begoviç Öykü Festivali’nde

KÜLTÜR 19.02.2016 - 12:41, Güncelleme: 19.02.2016 - 12:41
 

Balkanların Güçlü Yazarı Filip Begoviç Öykü Festivali’nde

Çağdaş Boşnak şiiri ve Balkanlar’da yaşayan Müslüman azınlıkların karşılaştığı kültürel sorunlar üzerine araştırmalarda bulunan Filip Mürsel Begoviç, 20 Şubat’a kadar devam edecek olan “Uluslararası Öykü Festivali” için İstanbul’a geldi.

Bosna-Hersek’in tek edebiyat dergisi Stav’ın Genel Yayın Yönetmeni Filip Mürsel Begoviç, yazılarında Balkanlar’da yaşayan Boşnak ve Müslüman azınlıkların karşılaştığı kültürel sorunları, Batı’da yaşayan azınlıkların statüsünü ve Avrupa toplumlarında çok kültürlülük ve sorunlarını irdeliyor. 1979 Zagreb doğumlu Begoviç, editör, denemeci ve araştırmacı. Zagreb Üniversitesi, Felsefe Fakültesi'nde Hırvatça ve Güney Slavca Araştırmaları bölümünden mezun olan yazar, birçok Hırvat ve Boşnak gazetesinde aynı zamanda edebiyat dergilerinde çeşitli makaleler, söyleşiler ve denemeler kaleme aldı. Orient Espresso tiyatro grubunda yönetmen ve oyun yazarlığı yapan Begoviç, ayrıca Behar Dergisi’nde de Genel Yayın Yönetmenliği görevine devam ediyor. Yazarın Çağdaş Boşnak şiiri üzerine yaptığı araştırmaların yanı sıra öykü ve deneme türünde iki kitabı bulunuyor. Begoviç, bu akşam saat 19.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde Türk okuryazarlarla buluşacak.
Çağdaş Boşnak şiiri ve Balkanlar’da yaşayan Müslüman azınlıkların karşılaştığı kültürel sorunlar üzerine araştırmalarda bulunan Filip Mürsel Begoviç, 20 Şubat’a kadar devam edecek olan “Uluslararası Öykü Festivali” için İstanbul’a geldi.

Bosna-Hersek’in tek edebiyat dergisi Stav’ın Genel Yayın Yönetmeni Filip Mürsel Begoviç, yazılarında Balkanlar’da yaşayan Boşnak ve Müslüman azınlıkların karşılaştığı kültürel sorunları, Batı’da yaşayan azınlıkların statüsünü ve Avrupa toplumlarında çok kültürlülük ve sorunlarını irdeliyor.

1979 Zagreb doğumlu Begoviç, editör, denemeci ve araştırmacı. Zagreb Üniversitesi, Felsefe Fakültesi'nde Hırvatça ve Güney Slavca Araştırmaları bölümünden mezun olan yazar, birçok Hırvat ve Boşnak gazetesinde aynı zamanda edebiyat dergilerinde çeşitli makaleler, söyleşiler ve denemeler kaleme aldı.

Orient Espresso tiyatro grubunda yönetmen ve oyun yazarlığı yapan Begoviç, ayrıca Behar Dergisi’nde de Genel Yayın Yönetmenliği görevine devam ediyor. Yazarın Çağdaş Boşnak şiiri üzerine yaptığı araştırmaların yanı sıra öykü ve deneme türünde iki kitabı bulunuyor.

Begoviç, bu akşam saat 19.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde Türk okuryazarlarla buluşacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.