SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Bakan Akif Çağatay Kılıç'tan Zeytinburnu Buz Hokeyi takımına tam not

GÜNDEM 22.02.2016 - 09:52, Güncelleme: 22.02.2016 - 09:52
 

Bakan Akif Çağatay Kılıç'tan Zeytinburnu Buz Hokeyi takımına tam not

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Belediye Başkanı Murat Aydın, Başkan Yardımcıları ve AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Ünver ile Zeytinburnu'nda buz hokeyi maçı izledi. Böyle portatif ve sabit pistler yaparak bunları Türkiye'ye kazandırmak istediklerini söyleyen Bakan Kılıç, ”Ülkemizin farklı yerlerinde mücadele veren gençlerimizin, evlatlarımızın kendilerini toplum içinde yer bulabilmek ve geliştirebilmek için mücadele veren kardeşlerimize bu tip destekleri vermek en önemli görevimiz olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Bakan Kılıç, Zeytinburnu Belediyesi’nin Mobil Buz Pisti’nde oynan Zeytinburnu Buz Hokeyi Takımı ile Gümüş Patenler arasında oynanan lig maçını izledi. Bakan Kılıç’a Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Hokey Federasyonu Başkanı Bülent Akay’da eşlik etti. ‘Doğaya destek sizden buz hokeyi bileti bizden’ sloganıyla hazırlanan Zeytinburnu Belediyesi’nin Mobil Buz Pisti, hokey ligi müsabakasına ev sahipliği yaptı. Pist etrafında yerlerini alan vatandaşlar ilk defa gördükleri hokey müsabakasına yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşların hayretli bakışları altında buz pistine çıkan oyuncular maç öncesinde ısınma hareketleri yaptı. Buz pistindeki hokey maçını seyreden Gençli ve Spor Bakanı Akif Çağatay ise maç öncesinde yaptığı konuşmada bu tür çalışmalardan çok mutlu olduklarını söyledi.Bakan Kılıç şunları dile getirdi: “Ülkemizin farklı yerlerinde mücadele veren gençlerimizin, evlatlarımızın kendilerini toplum içinde yer bulabilmek ve geliştirebilmek için mücadele veren kardeşlerimize bu tip destekleri vermek en önemli görevimiz olduğunu düşünüyorum. Vatan, millet ve bayrak uğruna canını ortaya koyan şehitlerimizin aziz hatırasını da bu gençlerimizin topluma faydalı birer birey olmaları noktasında en büyük beklentimiz olduğunu düşünüyorum. Sporun ve kardeşliğin bu anlamda en büyük ilaç olabileceğini ve en büyük destek olabileceğini düşünüyorum. Bu anlamda bizim de verebileceğimiz en önemli çalışma ve destek buradaki çalışmaları geliştirmek ve bunları Türkiye sathına yaymak. Türkiye'de gerçekten farklı bölgelerde böyle güzel, yeri geldiğinde böyle portatif ve sabit pistler yaparak bunları Türkiye'ye kazandırmak. “ Buz pisti serüvenin amacı olmayan madde bağımlısı gençlere sahip çıkmayla başladığını söylen Murat Aydın da, "2010’un başlarında ilk buz hokeyi takımımızı kurduk. Bu gençlerimiz antrenman yapmayı öğrenciler. Bu geçlerimiz bir arada yaşamayı öğrendiler. Bu gençlerimizin büyük çoğunluğu kötü alışkanlıklarından kurtuldular. Diğer gençlerle bir araya getirdik.” dedi. Bu spora ilginin giderek artacağı inancında olduğun dile getiren oyuncu Barış Coşkun ise, "Heyecanlıyız artık buz pistimiz var. Gelişmekte olan bir spor. Bundan 5-6 yıl önce minik takımlar da azdı. Şimdi 30 dolayında kulüp oldı. Bunu gün be gün görüyoruz. Bize çok uygun bir spor. Sava Türk milletine göre. Savaşçı bir spor. Darbeye karşı dayanıklıyız. İlginin artacağına eminiz.” diye konuştu. Hokey maçına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ise ilk defa böyle bir müsabaka seyrettiklerini dile getirdi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Belediye Başkanı Murat Aydın, Başkan Yardımcıları ve AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Ünver ile Zeytinburnu'nda buz hokeyi maçı izledi. Böyle portatif ve sabit pistler yaparak bunları Türkiye'ye kazandırmak istediklerini söyleyen Bakan Kılıç, ”Ülkemizin farklı yerlerinde mücadele veren gençlerimizin, evlatlarımızın kendilerini toplum içinde yer bulabilmek ve geliştirebilmek için mücadele veren kardeşlerimize bu tip destekleri vermek en önemli görevimiz olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Bakan Kılıç, Zeytinburnu Belediyesi’nin Mobil Buz Pisti’nde oynan Zeytinburnu Buz Hokeyi Takımı ile Gümüş Patenler arasında oynanan lig maçını izledi. Bakan Kılıç’a Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Hokey Federasyonu Başkanı Bülent Akay’da eşlik etti. ‘Doğaya destek sizden buz hokeyi bileti bizden’ sloganıyla hazırlanan Zeytinburnu Belediyesi’nin Mobil Buz Pisti, hokey ligi müsabakasına ev sahipliği yaptı.

Pist etrafında yerlerini alan vatandaşlar ilk defa gördükleri hokey müsabakasına yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşların hayretli bakışları altında buz pistine çıkan oyuncular maç öncesinde ısınma hareketleri yaptı. Buz pistindeki hokey maçını seyreden Gençli ve Spor Bakanı Akif Çağatay ise maç öncesinde yaptığı konuşmada bu tür çalışmalardan çok mutlu olduklarını söyledi.Bakan Kılıç şunları dile getirdi: “Ülkemizin farklı yerlerinde mücadele veren gençlerimizin, evlatlarımızın kendilerini toplum içinde yer bulabilmek ve geliştirebilmek için mücadele veren kardeşlerimize bu tip destekleri vermek en önemli görevimiz olduğunu düşünüyorum. Vatan, millet ve bayrak uğruna canını ortaya koyan şehitlerimizin aziz hatırasını da bu gençlerimizin topluma faydalı birer birey olmaları noktasında en büyük beklentimiz olduğunu düşünüyorum. Sporun ve kardeşliğin bu anlamda en büyük ilaç olabileceğini ve en büyük destek olabileceğini düşünüyorum. Bu anlamda bizim de verebileceğimiz en önemli çalışma ve destek buradaki çalışmaları geliştirmek ve bunları Türkiye sathına yaymak. Türkiye'de gerçekten farklı bölgelerde böyle güzel, yeri geldiğinde böyle portatif ve sabit pistler yaparak bunları Türkiye'ye kazandırmak. “

Buz pisti serüvenin amacı olmayan madde bağımlısı gençlere sahip çıkmayla başladığını söylen Murat Aydın da, "2010’un başlarında ilk buz hokeyi takımımızı kurduk. Bu gençlerimiz antrenman yapmayı öğrenciler. Bu geçlerimiz bir arada yaşamayı öğrendiler. Bu gençlerimizin büyük çoğunluğu kötü alışkanlıklarından kurtuldular. Diğer gençlerle bir araya getirdik.” dedi.

Bu spora ilginin giderek artacağı inancında olduğun dile getiren oyuncu Barış Coşkun ise, "Heyecanlıyız artık buz pistimiz var. Gelişmekte olan bir spor. Bundan 5-6 yıl önce minik takımlar da azdı. Şimdi 30 dolayında kulüp oldı. Bunu gün be gün görüyoruz. Bize çok uygun bir spor. Sava Türk milletine göre. Savaşçı bir spor. Darbeye karşı dayanıklıyız. İlginin artacağına eminiz.” diye konuştu. Hokey maçına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ise ilk defa böyle bir müsabaka seyrettiklerini dile getirdi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.