SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Bağış yapacağız diyerek yaşlı adamın altınlarını çaldılar

KÜLTÜR 22.01.2021 - 19:35, Güncelleme: 22.01.2021 - 19:35
 

Bağış yapacağız diyerek yaşlı adamın altınlarını çaldılar

Gökalp Mahallesinde yaşayan 81 yaşındaki Mustafa Harani, bağış yapacağız diyerek eve giren 2 kadın tarafından dolandırıldı. Yaşlı adamı oyalayarak, balkonda buldukları 180 bin lira değerindeki altınları alıp kaçan kadınlar, polisler tarafından her yerde aranıyor.

81 yaşındaki Mustafa Harani, Cuma günü hava almak için balkona çıktığında, aşağıdan kendisine seslenen 2 kadını fark etti. Komşularının kızları olduklarını belirten kadınlar, yanlarında bir miktar para olduğunu, bu para ile bağış yapmak istediklerini söyledi. Bunun üzerine kendilerini tanımadığını dile getiren yaşlı adam, kadınları yukarı çağırdı. Yukarı çıkan kadınlarla bir süre kapıda sohbet eden Harani, hamile olduğunu belirten kadınlardan birinin tuvalete gitmek istemesi üzerine iki kadını da eve aldı. Yaşlı adamdan bağış yapmak için yanlarında getirdikleri bin lira ve 200 doların üzerine Karınca duası okuyarak para koyması gerektiğini belirten kadınlar, paranın bu sayede çoğalacağını söyledi. Bunun üzerine yaşlı adam, 4 çeyrek altınını ve kadınların verdiği parayı bir poşete koyarak hayır için camiye vereceğini dile getirip, yatak odasına götürdü. Bir süre daha yaşlı adamı oyalayan kadınlar, evi aramaya başladı. Balkonda buldukları 180 bin lira değerindeki altınları alan kadınlar, yaşlı adama verdikleri bağış parasını da alarak evden ayrıldılar. Kadınlar tarafından tüm altınları çalınan Mustafa Harani, İki kadın geldi. Biz yandaki komşuyuz dediler. Ben de yukarı çağırdım tanrı misafiri olarak. Geldiler sohbet ediyoruz sözde. Ben hamileyim tuvaleti kullanabilir miyim dedi. Ben de buyur kullan dedim. Kullandı sözde meğer arama yapmış. Sonra namaz kılmak için seccade var mı diye sordu. İçeri gitti meğer orayı da aramış. Bana bin lira bir de 200 dolar verdiler. Bize miras düştü bunları fakirlere dağıtırsın diye. Ben de bundan dolayı aldandım. Ben de aldım. Verdikleri parayı istediler. Onlara geri verdim. Benim verdiğim 4 çeyrek altın vardı o da gitti. Daire kapısına gittim baktım bana el sallıyorlar ben de güle güle dedim. Şüphe ettim balkona bakayım dedim. Balkona bir baktım dünya başıma yıkıldı. Altınlar da gitti hepsi gitti. 180 bin lira değerindeki altınlar gitti" ifadesinde bulundu. Bağış yapacağız diyerek kandırdıkları yaşlı adamın altınlarını alıp kaçtılar. Babasının evde tek yaşadığını, kadınların kendilerini tanıdık diye göstererek eve girdiğini söyleyen Harani'nin kızı Ayfer Karakadıoğlu, "Altınlarımız evin içerisinde değildi. Buraya kimse girmez diye altınlarımızı balkona bıraktık. Altınları buradan alıp gitmişler. Para vermişler babama burada ihtiyaç sahiplerine dağıtsın diye. Yatağın altına koymasını istiyorlar. Babam yatağın altına koyup koymadığını hatırlamıyor. Yatağın altından paraları geri aldılar. Yatağın altında paraları görmeyince soyulduğunu anlıyor. Sonra balkona geliyor. Buradaki altınları da göremeyince iyice şüpheleniyor. Polise başvurduk. Onlarda organize çalıştıklarını, 4-5 ay buralara uğramadıklarını bir kere yapıp gittiklerini söyledi. Yüzlerinde maske olması onları bulmamızı güçleştiriyor" şeklinde konuştu.
Gökalp Mahallesinde yaşayan 81 yaşındaki Mustafa Harani, bağış yapacağız diyerek eve giren 2 kadın tarafından dolandırıldı. Yaşlı adamı oyalayarak, balkonda buldukları 180 bin lira değerindeki altınları alıp kaçan kadınlar, polisler tarafından her yerde aranıyor.

81 yaşındaki Mustafa Harani, Cuma günü hava almak için balkona çıktığında, aşağıdan kendisine seslenen 2 kadını fark etti. Komşularının kızları olduklarını belirten kadınlar, yanlarında bir miktar para olduğunu, bu para ile bağış yapmak istediklerini söyledi. Bunun üzerine kendilerini tanımadığını dile getiren yaşlı adam, kadınları yukarı çağırdı. Yukarı çıkan kadınlarla bir süre kapıda sohbet eden Harani, hamile olduğunu belirten kadınlardan birinin tuvalete gitmek istemesi üzerine iki kadını da eve aldı.

Yaşlı adamdan bağış yapmak için yanlarında getirdikleri bin lira ve 200 doların üzerine Karınca duası okuyarak para koyması gerektiğini belirten kadınlar, paranın bu sayede çoğalacağını söyledi. Bunun üzerine yaşlı adam, 4 çeyrek altınını ve kadınların verdiği parayı bir poşete koyarak hayır için camiye vereceğini dile getirip, yatak odasına götürdü. Bir süre daha yaşlı adamı oyalayan kadınlar, evi aramaya başladı. Balkonda buldukları 180 bin lira değerindeki altınları alan kadınlar, yaşlı adama verdikleri bağış parasını da alarak evden ayrıldılar.

Kadınlar tarafından tüm altınları çalınan Mustafa Harani, İki kadın geldi. Biz yandaki komşuyuz dediler. Ben de yukarı çağırdım tanrı misafiri olarak. Geldiler sohbet ediyoruz sözde. Ben hamileyim tuvaleti kullanabilir miyim dedi. Ben de buyur kullan dedim. Kullandı sözde meğer arama yapmış. Sonra namaz kılmak için seccade var mı diye sordu. İçeri gitti meğer orayı da aramış. Bana bin lira bir de 200 dolar verdiler. Bize miras düştü bunları fakirlere dağıtırsın diye. Ben de bundan dolayı aldandım. Ben de aldım. Verdikleri parayı istediler. Onlara geri verdim. Benim verdiğim 4 çeyrek altın vardı o da gitti. Daire kapısına gittim baktım bana el sallıyorlar ben de güle güle dedim. Şüphe ettim balkona bakayım dedim. Balkona bir baktım dünya başıma yıkıldı. Altınlar da gitti hepsi gitti. 180 bin lira değerindeki altınlar gitti" ifadesinde bulundu.

Bağış yapacağız diyerek kandırdıkları yaşlı adamın altınlarını alıp kaçtılar. Babasının evde tek yaşadığını, kadınların kendilerini tanıdık diye göstererek eve girdiğini söyleyen Harani'nin kızı Ayfer Karakadıoğlu, "Altınlarımız evin içerisinde değildi. Buraya kimse girmez diye altınlarımızı balkona bıraktık. Altınları buradan alıp gitmişler. Para vermişler babama burada ihtiyaç sahiplerine dağıtsın diye. Yatağın altına koymasını istiyorlar. Babam yatağın altına koyup koymadığını hatırlamıyor. Yatağın altından paraları geri aldılar. Yatağın altında paraları görmeyince soyulduğunu anlıyor. Sonra balkona geliyor. Buradaki altınları da göremeyince iyice şüpheleniyor. Polise başvurduk. Onlarda organize çalıştıklarını, 4-5 ay buralara uğramadıklarını bir kere yapıp gittiklerini söyledi. Yüzlerinde maske olması onları bulmamızı güçleştiriyor" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.