Zeytinburnu 74 Sokak Mağdurları Sorunlarının çözülmesini istiyor

Zeytinburnu belediyesi de bu kararı onaylamış olup, İBB tarafından da meclisten geçirilerek kabul edilmiştir. Burada ki mülk sahibi vatandaşın haberi dahi olmadan imarlarda plan tadilatı ve değişiklik yapılarak,  özellikle 1912 adanın üzerindeki parsellerin imarları elinden alınmıştır. Hiç bir şey kalmamıştır.İBB ye ve Zeytinburnu belediyesine Çeşitli müracaatlar olmasına rağmen 2011 yılında ve Zeytinburnu belediye meclisine muhalefet tarafından mağduriyetin giderilmesi için gündeme getirilip oylamaya sunulmuş fakat AK parti meclis üyeleri tarafından red edilmiştir. 

Zeytinburnu Belediyesi ile birçok kez görüşülmesine rağmen kendilerine ön taraftaki parsellerin hakları 1912 ada içinde verilecektir denmiştir buna rağmen bu söylenirken adanın içinde diğer parsellere imar izni verilmeye devam edilmiştir. Bu imar izinleri ile birlikte ada içinde bina bazlı dönüşüm yaptırılarak ön taraftaki parsellerin haklarını yemeye başlamıştır.

Daha sonra bu adanın 21 parsel olması münasebeti ile birlikte bizler 9 parsel ve 2 de tevhidli olan parseller haklarının yenmemesi için 1912 adanın kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi için dilekçelerimizi kentsel dönüşüm müdürlüğüne başvuru yaptılar. Bunun dışında bireysel başvurularda yapıldı. 74 Sokak Mağdurlarının Zeytinburnu7 Belediyesinden ve Başkan Ömer Arısoy’dan tek isteği diğer sorunlu Kentsel Dönüşüm alanları nasıl çözüldüyse 74 Sokak’taki Bu ada ile ilgili 21 parsel içinde 9 parsel ve 2 tevhidli olan parseller olarak toplam 11 parsel adanın kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi..