Usta Gazeteci Mehmet Alpay Hak'ka yürüdü

Geçtiğimiz hafta Covit 19 teşhisi ile Yedikule Göğüs Hastanesi'ne kaldırılan ve durumu ağırlaşınca ambulans ile Taksim İlk Yardım Araştırma Hastanesine sevk edilen Gazeteci Mehmet Alpay Doğru'nun, bu akşam saatlerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un göreve geldikten hemen sonra başlattığı ve pandemi nedeniyle ara verdiği mahalle ziyaretlerini kapsayan ‘Başkanla Akşam Çayı’ programının Sümer Mahallesi'ndeki toplantısında haberi alan Başkan Arısoy, haberi şu ifadelerle duyurdu. 

"Dede diye takılıyorduk ve 4 gündür yoğun bakımdaydı. Bu gün tedavi gördüğü Taksim İlk Yardım Hastanesi yetkililerinden bilgi aldığımda durumun ciddiyetini anlatmışlardı. Biz kendisinden razıydık, Allah'ta ondan razı olsun. Hastaneye yattığı ilk günden itibaren süreci takip ettim. 1992 yılından itibaren  ne zaman nereye gitsem Mehmet abiyle karşılaştım. Zeytinburnu ile özdeşleşmiş ve her yerde karşımıza çıkması beklenen bir kişiydi. Bu gün doktorlarla görüştüğümde biraz hazırlanmıştım ama böyle de beklemiyordum." 

Zeytinburnu'nun sorunlarıyla ilgili vatandaşlarla sohbetlerin yapıldığı akşam çayı programına, Mehmet Alpay Doğru'ya 'Fatiha' okuyarak devam eden Başkan Ömer Arısoy, "Gerçekten mesai arkadaşım sayılırdı" diyerek üzüntüsünü ifade etti.  Mehmet Alpay Doğru'nun cenazesi, 25 Kasım Perşembe Günü İkindi Namazına müteakip Merkezefendi Camiinden kaldırılarak Kozlu Mezarlığına defn edilecek.