Veliefendi'de Suriyeli Gaspçı terörü

Zeytinburnu'nun neredeyse her sokağına sığınmacı olarak gelen Suriyeliler Mahalle sakinlerin korkulu rüyası olmaya başladı. Kimin ne olduğu belli olmayan kayıtsız, gasp, hırsızlık ve kavgacı yönleriyle Mahalle sakinlerini bıktıran Suriyelilere Mahalle sakinleri tepki göstermeye devam ediyor.

Veliefendi Mahallesi  75/2 sokakta bir çocuğun elindeki parayı  bıçak zoruyla gasp etmeyen  isteyen Suriyeli bir genci Mahalle sakinleri yakaladı ve linç etmek istedi. Bir kaç vatandaş Suriyeli gaspçıyı Mahalle sakinlerinin elinden kurutarak bir Markete kaçırdı. Olay Zeytinburnu emniyetine bildirildi. Olay yerine 4 otobüs çevik kuvvet sevk edildi. Marketin etrafında Çevik kuvvet geniş çaplı önlem aldı. Sayıları 2000 Kişiye ulaşan Mahalle sakinleri Suriyeli gaspçıyı Polisin elinden alarak linç etmek istedi.

Olay Yerine çağrılan ambulans çağrıldı. Polis gelmeden önce Mahalle sakinleri tarafından dövülen gaspçıya Sağlık memurları tarafından ilk müdahale yapıldı. Çevik Kuvvet geniş bir koridor oluşturarak gaspçıyı ambulansla yuhalama sesleri arasında mahalleden kaçırarak hastaneye götürdü. Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL-ERDEM TUNCER