Fatma Süslügil'den İstanbul'a horon dersi

Spor Genel Müdürlüğü, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı’nca Türkiye Halk Oyunları  Federasyonu oyun kuralları ve yarışma yönetmenliklerinde ön görülen hükümleri gereğine uygun olarak İstanbul İli Okullar Halk Oyunları Yarışması sonuçlandı. 08. 05. 2013 tarihinde Bakırköy Spor İlçe Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri ve Ahmet Cömert Kapalı Spor Salonu’nda yapılan il bazındaki yarışmalarda 5. oldu. 1. olan okul ile aralarında çok az bir puan kaybı olmasına rağmen yarışmaya katılan onlarca okul arasında aldıkları puana göre en başarılı Horon ekibi olarak dikkatleri çektiler. Yarışma öncesi ve sonrasında Okul Aile Birliği Başkanı Songül NARİNCE ve Beden Eğitimi Öğretmeni Erdem DİNLER’ile öğrencilerin velileri de öğrencilere motive etmeye çalıştılar.

Okul Öncesi tabirini kullandığımız ana okulu sınıfından 6. sınıfa kadar birlikte olan Ekip Başı Ülkü AKDENİZ, Dilan AZ, Ebrar Sultan YILDIZ, Aylin ATEŞ, Esmanur RUSÇUKLU, Aleyna YILMAZ, Melisa YALÇINKAYA, Buket BORA ve Şule ATMAN 7 yıl içerisinde yaptıkları her gösteride dikkatleri çeken bir ekip olarak her zaman takdir edildiler. Ekibin Halk Oyunlar Folklor Eğitmeni Naci SORGUR, Volkan KONAK’ın Kemençe Ustası Samet KÖLEMEN’de yarışma anında öğrencilerin mükemmel bir performans göstermelerinden hayli memnundular.

Fatma Süslügil İlkokulu Müdürü Gülsüm ÇINAR yarışma öncesi öğrencilerden daha heyecanlıydı. Öğrencileri ile yarışma öncesi konuşan Gülsüm ÇINAR  “ Buradan illa ki ilk üçe gireceğiz diye bir düşünceyi aklınıza koymayın. Rahat olun. Var sayın ki her hangi bir yerde bir gösteriye çıktınız. Sakin olun, Heyecanı falan aklınıza getirmeyin, Ben öncelikle sizlerden derece değil mükemmel bir gösteri sunmanızı bekliyorum. Bu gün burada bir yarışma vardır. Fakat gelecek yıllar için ben karşımda şu anda 9 tane mükemmel bir folklor eğitmeni görüyorum, öz güvenininz her zaman sizinle birlikte olsun” dedi.

Yarışmaların sonuçlarında az bir puan farkı ile 5. olan öğrenciler yi ne de gözyaşlarına hakim olamadılar ve derece alamamanın üzüntüsünü gün boyu yaşadılar. İstanbul 5.’si olan Horon Ekibi Başı Ülkü AKDENİZ arkadaşları adına konuşarak “ Biz mini mini öğrenciyken ana sınıfında bir araya geldik. Bu güne değin bir çok gösterilerde büyük başarılar elde ettik. Folklor ekibimizin gösterileri 23 Nisan’larda oynanan oyun olmaktan daha öteye gitti ve bizlerde bir tutku haline geldi. Bu tutku her nerelerde olursak hayatımız boyunca bizlerle birlikte devam edecek. Ailelerimizin o güzel desteğinin, tüm öğretmenlerimizin ve okul müdürümüzün, folklor eğitmenimizin ve arkadaşlarımızın bizlerle heyecanlanıp bizlerle onur duymaları bizlerin azmini daha da çoğalttı. Arkadaşlarım ile birlikte adeta umuda doğru  koşmaya başladık, bizler coşkuyla koşuyoruz ve okulumuzla onur duyuyoruz” dedi.

Halk Oyunları eğitmeni ve yılların uzmanı olan Naci SONGUR’da “ Bu çocuklar benim canlarım, Onların azmi ve sanki bir ailenin çocuklarıymış gibi el ele olmaları beni her zaman duygulandırmıştır. Yıllardır onlarla birlikteyim. Onlar her çıktıkları gösterilerde her zaman en çok alkışlanan oldular. Bu gün bu yarışmada 5. oldular fakat bu gün yarışmada bir çok Karadeniz ekibi vardı. Aldıkları puana göre bu ekiplerin önüne geçmeyi başardılar. Ben öğrencilerimle her zaman gurur duydum. İleride bir çok başarılara imza atacaklarına adım gibi eminim “ dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Songül  NARİNCE’de “ Vallahi ben onlar sevindiği zaman onlar gibi seviniyorum, üzüldüklerinde onlardan çok üzülüyorum. Tüm öğrencilerimiz gibi bu çocuklar da bizim canlarımız. Okulumuzun adını her zaman onurla yukarılara taşıyanlar olan bu çocuklarımızın başarıları ile her zaman onur duyduk ve de bu onurları inşallah her zaman yaşayacağız” dedi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL