MHP Sanayi Sitesini TBMM'ye taşıdı
■ 20,09.2011 tarihli - 2011/472 Karar sayılı ve 20.09.2011. tarihli ■ 2011/473 Karar sayılı' Encümen Kararları ile (eski 2980 Ada} Yeni 3305 Ada- 29 Parselde kayıtlı taşınmazdaki 41 Âdet işyerinin îmar Kanununa aykırı "kaçak İnşaat" yapılmış olması sebebi ile yıkılmasına dair yası tebliğ edilmiş olup, 21,09,2011 tarihinde sabah saat 06.00'da yıkım işlemine başlanılmıştır. Önceden ruhsat Verilen bir yare, nasıl olurda sonradan kaçak yapı diye yıkım kararı çıkar? Bu konuyla ilgili yaptığınız veya yapacağınla: açıklamalar hangileridir?
2. Kooperatif esnafı bu yıkım sebebi ile maddi açıdan işgücü ve gelir kaybına uğramış, kooperatifteki tüm işyeri sahipleri ve çalışan kişilerle birlikte aileleri ve çevreleri bu ani yıkım olayından olumsuz etkilenmişlerdir, Bu olumsuz tablonun ortadan kaldırılması çalışmalarını açıklar mısınız?
3. Kooperatife ait işyerlerinin de bulunduğu taşınmazın imar planında 1993 yılına ait 1/5000'lik planlarda Kooperatifin sahibi olduğu taşınmazın bulunduğu alan "küçük oto sanayi sitesi/bölgesi" ilan edilmiş iken, 2007 yılındaki 1/1000'lik planlarda ve daha sonraki imar planlarında konut alanına ve Kentsel Dönüşüm Alanı kapsamına alındığı öğrenilmiştir. Bu imar değişikliği hangi gerekçelerle yapılmıştır? Bu konuyla İlgili yaptığınız çalışmaları açıklar misime?
4. mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında yaptığına çalışmalar hangileridir? 8u çalışmaları açıklar mısınız?
ZEYTİNBURNUHABER.ORG-ÖZEL