İmam Hatip Okulları Müdürleri Toplantısı Zeytinburnu’nda yapıldı
Toplantıda imam hatip okullarının eğitim-öğretim süreçleri, akademik başarı, değerler eğitimi ve öğrenci motivasyonunu artırmaya yönelik çalışmalar ele alındı. Katılımcılar, İstanbul'un dört bir yanından gelen okul müdürleriyle birlikte mevcut projeleri değerlendirerek yeni hedefler üzerinde fikir alışverişinde bulundu.
Açılış konuşmasında Millî Eğitim Müdürümüz Yentür, imam hatip okullarının geçmişten bugüne üstlendikleri tarihi misyonu hatırlatarak bu kurumların yalnızca akademik başarıyla değil, aynı zamanda erdemli, kimlik sahibi ve üretken bireyler yetiştirme sorumluluğuyla öne çıktığını vurguladı. Konuşmasında, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında değerler eğitimiyle donatılmasının önemine değinen Yentür, İstanbul'daki eğitim vizyonunun Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile uyumlu şekilde yürütüldüğünü kaydetti. Her öğrencinin özne kabul edildiği, yetkinliklerini geliştiren bir eğitim ikliminin tesisi için gayret gösterildiğini ifade etti.
Programda ayrıca imam hatip okullarında yürütülen projelerin daha etkin sonuçlar vermesi için iş birliği kültürünün güçlendirilmesi, öğretmen motivasyonunun artırılması ve okul yönetimlerinin öğrencilerle daha güçlü bağlar kurmasına yönelik uygulamalar üzerinde duruldu. Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından gelecek döneme ilişkin yol haritasının belirlenmesiyle tamamlandı.