SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Ambarlar Nakliyeciler sitesi RANTA direniyor

KÜLTÜR 05.01.2018 - 08:44, Güncelleme: 05.01.2018 - 08:44
 

Ambarlar Nakliyeciler sitesi RANTA direniyor

Topkapı Nakliyeciler Sitesi’nde DİSK’e bağlı Nakliyat-İş üyesi 1000 işçi, sitenin yıkılma kararı üzerine karşı iş bıraktı. Yapılan açıklamada “Canımız, kanımız pahasına ekmeğimize ve geleceğimize sahip çıkacağız. Bu bir uyarı eylemidir” denildi.

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş, Zeytinburnu Topkapı Nakliyeciler Sitesi’nin ranta kurban edilerek, yeni bir yapılmadan yıkılmak istenmesine karşı 1000 üyesi ile iş bırakarak eylem yaptı. Eylemde “Ölmek var çıkmak yok”, “Ekmeğe uzanan eller kırılsın”, “Davamız ekmek davasıdır” sloganları atıldı. Ayrıca  eylemde “İşimizi, ekmeğimizi ranta kurban ettirmeyeceğiz/Ambar İşçileri” pankartı taşındı. Eylemde basın açıklamasını Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu okudu. Küçükosmanoğlu yaptığı açıklamada, sitenin yıkılması karşı olduklarını belirterek, binlerce kişinin emeği olduğunu vurguladı. “Ortada bir rant sevdası var” Bu davada haklı olanın kendileri olduğunu; üç-beş rant sevdalısının rant için binlerce insanın ekmeği ve geleceği ile oynanmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Küçükosmanoğlu bunun bir uyarı eylemi olduğunu ve her ne olursa olsun mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Açıklamada, “Sermayedarların para gücü buna yetmez. Buradaki insanlar DİSK Nakliyat-İş sendikasında örgütlü insanlar. Yeni bir nakliyeciler sitesi yapılmadan buradan çıkmak yok. Canımız, kanımız pahasına ekmeğimize ve geleceğimize sahip çıkacağız. Bu böyle bilinsin. Ekmeğimize ve geleceğimize sahip çıkmak en doğal ve meşru hakkımızdır. Bu bir uyarı eylemidir. Tüm sorumlu olan kamu kurumlarını da sorumluluğa davet ediyoruz. Oynanan bu rant oyununu bozacağız. Bizim mücadelemiz bozacak. Buna inanıyoruz. Çünkü bizim davamız haklı bir davadır” dedi. Basın açıklamasında sık sık “Akzirve Şaşırma Sabrımızı Taşırma”, “Ölmek var Çıkmak Yok” “Ekmeğe Uzanan Eller Kırılsın”, “Davamız Ekmek Davasıdır” sloganları atıldı. Ayrıca  eylemde “İşimizi, Ekmeğimizi Ranta Kurban Ettirmeyeceğiz/Ambar İşçileri” pankartı ve çeşitli dövizler taşındı. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Topkapı Nakliyeciler Sitesi’nde DİSK’e bağlı Nakliyat-İş üyesi 1000 işçi, sitenin yıkılma kararı üzerine karşı iş bıraktı. Yapılan açıklamada “Canımız, kanımız pahasına ekmeğimize ve geleceğimize sahip çıkacağız. Bu bir uyarı eylemidir” denildi.

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş, Zeytinburnu Topkapı Nakliyeciler Sitesi’nin ranta kurban edilerek, yeni bir yapılmadan yıkılmak istenmesine karşı 1000 üyesi ile iş bırakarak eylem yaptı. Eylemde “Ölmek var çıkmak yok”, “Ekmeğe uzanan eller kırılsın”, “Davamız ekmek davasıdır” sloganları atıldı. Ayrıca  eylemde “İşimizi, ekmeğimizi ranta kurban ettirmeyeceğiz/Ambar İşçileri” pankartı taşındı. Eylemde basın açıklamasını Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu okudu. Küçükosmanoğlu yaptığı açıklamada, sitenin yıkılması karşı olduklarını belirterek, binlerce kişinin emeği olduğunu vurguladı.

“Ortada bir rant sevdası var”

Bu davada haklı olanın kendileri olduğunu; üç-beş rant sevdalısının rant için binlerce insanın ekmeği ve geleceği ile oynanmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Küçükosmanoğlu bunun bir uyarı eylemi olduğunu ve her ne olursa olsun mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Açıklamada, “Sermayedarların para gücü buna yetmez. Buradaki insanlar DİSK Nakliyat-İş sendikasında örgütlü insanlar. Yeni bir nakliyeciler sitesi yapılmadan buradan çıkmak yok. Canımız, kanımız pahasına ekmeğimize ve geleceğimize sahip çıkacağız. Bu böyle bilinsin. Ekmeğimize ve geleceğimize sahip çıkmak en doğal ve meşru hakkımızdır. Bu bir uyarı eylemidir. Tüm sorumlu olan kamu kurumlarını da sorumluluğa davet ediyoruz. Oynanan bu rant oyununu bozacağız. Bizim mücadelemiz bozacak. Buna inanıyoruz. Çünkü bizim davamız haklı bir davadır” dedi.

Basın açıklamasında sık sık “Akzirve Şaşırma Sabrımızı Taşırma”, “Ölmek var Çıkmak Yok” “Ekmeğe Uzanan Eller Kırılsın”, “Davamız Ekmek Davasıdır” sloganları atıldı. Ayrıca  eylemde “İşimizi, Ekmeğimizi Ranta Kurban Ettirmeyeceğiz/Ambar İşçileri” pankartı ve çeşitli dövizler taşındı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.