SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

AK Parti Zeytinburnu Meclis Üyelerinden Sedef Kabaş'a sert tepki

SİYASET 07.02.2022 - 19:24, Güncelleme: 08.02.2022 - 07:20
 

AK Parti Zeytinburnu Meclis Üyelerinden Sedef Kabaş'a sert tepki

Zeytinburnu Belediye Meclisi Şubat Ayı Birinci Birleşiminde Gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözlerine AK Parti Meclis Üyeleri çok sert tepki gösterdi. AK Parti Meclis üyelerinin ortak açıklamasını Meclis üyesi Beytullah Bıyık okudu…

AK Parti Zeytinburnu Meclis üyesi açıklamasında, Cumhurbaşkanımızın şahsına ve Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik hakaret dolu sözler, söyleyenin zavallı ve müptezel halini ortaya koymuştur. Bu aziz millet, hadsizlere inat Cumhurbaşkanımıza da onun makamına da sahip çıkmaya devam edecektir dedi.  Beytullah Bıyık açıklamasını şöyle sürdürdü. 14 Ocak 2022 tarihinde bir televizyon kanalında Sedef Kabaş adlı kendini bilmez kişi yapmış olduğu konuşmada halkın %52,59 oyu ile seçilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına karşı alenen 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçu işlemiştir. Yargı denetiminde gerçekleştirilen gizli oy - açık tasnif ilkelerinin benimsendiği demokratik bir seçim sonucunda. Türkiye Cumhuriyetinin halk tarafından doğrudan seçilen ilk Cumhurbaşkanı sıfatına sahip olan ve temel hak ve hürriyetler ile demokrasimizin gelişmesi doğrultusunda sayısız reformların Miman olan milyonlarca kişi tarafından sevilen Sayın Cumhurbaşkanımıza. Cumhurbaşkanlığı makamına, devletimize hakaret edilmesi hiçbir şekilde eleştiri ve ifade özgürlüğü ile bağdaşmayacak şekilde izahtan varestedir. Bu ifadeler sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza, aziz milletimizin makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamına. Devletimize ve Hükümetimize dönük bir saldırı ve hakaret değil, toplumu aşağılamak, tahkir etmek, bölmek, kutuplaştırmak, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek ve özgür irade ile verdiğimiz oylarla Cumhurbaşkanımızı bu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşımıza da yapılmış açık bir hakarettir. Millet iradesini hiçe sayan bu kendini bilmezin ifadeleri; demokrasiye, insan haklarına, kişi hak ve özgürlükleri ile halkın iradesine en ufak saygısının dahi olmadığının açık bir göstergesidir. Herhangi bir kişi için dahi ileri sürülemeyecek bu sözlerin toplumun göz önünde bulunan, varlığını, gücünü, etkinliğini ve yetkisini halktan alan demokratik seçimle iş başına gelmiş Cumhurbaşkanına, hükümete ve sırf inançları nedeniyle hedef alınan Devletin Cumhurbaşkanlığı makamına, devletin şahsiyetine gölge düşürmek, devleti ve devletin en yüksek makamını küçük düşürmek maksadıyla söylenen bu ifadeler hiç bir şekilde kabul edilemeyecek ahlaksız bir davranış biçimi ve pespayeliktir. Bunun hiçbir şekilde fikir ve ifade hürriyeti ile alakası yoktur. AK Parti Grubu olarak bu kişiyi en ağır biçimde kınıyoruz. Yine geçtiğimiz günlerde Samsun'da. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına yapılan saygısızlıkları ve provokasyonları da en ağır şekilde kınıyoruz. Geçmişten beri bu saygısızlıkların ve provokasyonların temel amacı vatandaşlarımızda infial oluşturmak ve ülkemize zarar vermektir. Atatürk. İstiklal Savaşı'mızın başkomutanı. Yüce Meclisi'mizin ilk başkanı ve ilk Cumhurbaşkanımız olarak milletimizin müstesna bir değeridir. Aziz hatırasına dönük her türlü saygısızlığa ve provokasyona asla geçit vermeyiz. Milletimiz her türlü ortak değerine sahip çıkacak güç ve iradeye sahiptir. Bu duygularla hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.  
Zeytinburnu Belediye Meclisi Şubat Ayı Birinci Birleşiminde Gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözlerine AK Parti Meclis Üyeleri çok sert tepki gösterdi. AK Parti Meclis üyelerinin ortak açıklamasını Meclis üyesi Beytullah Bıyık okudu…

AK Parti Zeytinburnu Meclis üyesi açıklamasında, Cumhurbaşkanımızın şahsına ve Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik hakaret dolu sözler, söyleyenin zavallı ve müptezel halini ortaya koymuştur. Bu aziz millet, hadsizlere inat Cumhurbaşkanımıza da onun makamına da sahip çıkmaya devam edecektir dedi. 
Beytullah Bıyık açıklamasını şöyle sürdürdü. 14 Ocak 2022 tarihinde bir televizyon kanalında Sedef Kabaş adlı kendini bilmez kişi yapmış olduğu konuşmada halkın %52,59 oyu ile seçilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına karşı alenen 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçu işlemiştir.

Yargı denetiminde gerçekleştirilen gizli oy - açık tasnif ilkelerinin benimsendiği demokratik bir seçim sonucunda. Türkiye Cumhuriyetinin halk tarafından doğrudan seçilen ilk Cumhurbaşkanı sıfatına sahip olan ve temel hak ve hürriyetler ile demokrasimizin gelişmesi doğrultusunda sayısız reformların Miman olan milyonlarca kişi tarafından sevilen Sayın Cumhurbaşkanımıza. Cumhurbaşkanlığı makamına, devletimize hakaret edilmesi hiçbir şekilde eleştiri ve ifade özgürlüğü ile bağdaşmayacak şekilde izahtan varestedir. Bu ifadeler sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza, aziz milletimizin makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamına. Devletimize ve Hükümetimize dönük bir saldırı ve hakaret değil, toplumu aşağılamak, tahkir etmek, bölmek, kutuplaştırmak, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek ve özgür irade ile verdiğimiz oylarla Cumhurbaşkanımızı bu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşımıza da yapılmış açık bir hakarettir.

Millet iradesini hiçe sayan bu kendini bilmezin ifadeleri; demokrasiye, insan haklarına, kişi hak ve özgürlükleri ile halkın iradesine en ufak saygısının dahi olmadığının açık bir göstergesidir. Herhangi bir kişi için dahi ileri sürülemeyecek bu sözlerin toplumun göz önünde bulunan, varlığını, gücünü, etkinliğini ve yetkisini halktan alan demokratik seçimle iş başına gelmiş Cumhurbaşkanına, hükümete ve sırf inançları nedeniyle hedef alınan Devletin Cumhurbaşkanlığı makamına, devletin şahsiyetine gölge düşürmek, devleti ve devletin en yüksek makamını küçük düşürmek maksadıyla söylenen bu ifadeler hiç bir şekilde kabul edilemeyecek ahlaksız bir davranış biçimi ve pespayeliktir. Bunun hiçbir şekilde fikir ve ifade hürriyeti ile alakası yoktur. AK Parti Grubu olarak bu kişiyi en ağır biçimde kınıyoruz.

Yine geçtiğimiz günlerde Samsun'da. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına yapılan saygısızlıkları ve provokasyonları da en ağır şekilde kınıyoruz. Geçmişten beri bu saygısızlıkların ve provokasyonların temel amacı vatandaşlarımızda infial oluşturmak ve ülkemize zarar vermektir. Atatürk. İstiklal Savaşı'mızın başkomutanı. Yüce Meclisi'mizin ilk başkanı ve ilk Cumhurbaşkanımız olarak milletimizin müstesna bir değeridir. Aziz hatırasına dönük her türlü saygısızlığa ve provokasyona asla geçit vermeyiz. Milletimiz her türlü ortak değerine sahip çıkacak güç ve iradeye sahiptir. Bu duygularla hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.