SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

AK Parti 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

SİYASET 09.03.2022 - 08:51, Güncelleme: 09.03.2022 - 08:52
 

AK Parti 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta, Kadın Kolları Başkanı Fatma Çelenk Özdemir ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çalışan Kadınlarımıza Karanfil dağıttı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Zeytinburnu Haber Gazetesine özel açıklamalarda bulunan Kadın Kolları Başkanı Fatma Çelenk Özdemir; AK Parti'nin kadına şiddetle mücadele konusunda da önemli adımlar attığını söyledi. ‘’Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Anayasa'da, TCK'da yaptığımız değişiklikler ve 6284 sayılı kanun ile kadına yönelik şiddet ile mücadelede önemli mesafeler aldık. Çalışmaları devam eden yeni düzenlemeyle de kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. İyi hal ve tutuklama şartlarını yeniden düzenliyor ve kadına yönelik şiddetin cezalarını artırıyoruz. Son olarak, biz AK Parti olarak büyük ve güçlü Türkiye idealimiz için çalışıyoruz. Kadın erkek omuz omuza Büyük Türkiye'yi inşa edeceğimize inancımız tamdır’’ dedi. AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta, Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada ""AK Parti olarak 2002 yılından bugüne kadar çok sayıda yapısal reform yaptık, yasal düzenlemeleri hayata geçirdik, geçirmeye de devam edeceğiz. Parti olarak kadınların siyasi temsilinde, bürokrasi, akademik, ticaret, iş ve sosyal hayattaki varlığında son 20 yıldır ciddi mesafeler kaydettik. Siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında kadının imzası varsa bunda AK Parti'nin başarısı vardır. AK Parti her zaman kadınlara hak ettiği değeri vermiştir. Kadınların iş gücüne katılımını yüzde 34 seviyesine çıkardık. Aynı şekilde kadın istihdamı 6 milyon seviyesinden 10 milyon düzeyine geldi. 2002 yılında kadın milletvekili sayısı 24, kadın temsil oranı yüzde 4,4 iken şimdi kadın milletvekili oranı yüzde 17,3'e yükselmiştir. Bugün Gazi Meclisimizde 54'ü AK Parti'den olmak üzere 101 kadın milletvekili vardır. Kadına yönelik şiddetin, haksızlığın ve kötü muamelenin doğrudan doğruya insanı hedef aldığına inanarak mücadelelerini de buna göre yürüttüklerini belirten İlçe Başkanı Selami Delibalta, "Her zaman bu konu üzerinde hassas davrandık. Ülkemizdeki kadın cinayetleri oran olarak Avrupa ülkelerinin çoğundan daha geridedir ancak bu hadiseleri sıfır noktasına getirmeliyiz. Bu doğrultuda Partimiz TBMM'de yeni düzenlemeler gündeme getirecek." Dedi. Karanfil dağıtımının ardından İlçe Başkanı Selami Delibalta, Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve Kadın Kolları Başkanı Fatma Çelenk Özdemir ile birlikte ilçemizde ikamet eden 1922 doğumlu ‘Yaşayan Tarih’ Sülbiye Demircioğlu teyzemizi evinde ziyaret edip elinin öptüler, hal ve hatırını sordular.    
AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta, Kadın Kolları Başkanı Fatma Çelenk Özdemir ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çalışan Kadınlarımıza Karanfil dağıttı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Zeytinburnu Haber Gazetesine özel açıklamalarda bulunan Kadın Kolları Başkanı Fatma Çelenk Özdemir; AK Parti'nin kadına şiddetle mücadele konusunda da önemli adımlar attığını söyledi. ‘’Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Anayasa'da, TCK'da yaptığımız değişiklikler ve 6284 sayılı kanun ile kadına yönelik şiddet ile mücadelede önemli mesafeler aldık. Çalışmaları devam eden yeni düzenlemeyle de kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. İyi hal ve tutuklama şartlarını yeniden düzenliyor ve kadına yönelik şiddetin cezalarını artırıyoruz. Son olarak, biz AK Parti olarak büyük ve güçlü Türkiye idealimiz için çalışıyoruz. Kadın erkek omuz omuza Büyük Türkiye'yi inşa edeceğimize inancımız tamdır’’ dedi.

AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta, Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada ""AK Parti olarak 2002 yılından bugüne kadar çok sayıda yapısal reform yaptık, yasal düzenlemeleri hayata geçirdik, geçirmeye de devam edeceğiz. Parti olarak kadınların siyasi temsilinde, bürokrasi, akademik, ticaret, iş ve sosyal hayattaki varlığında son 20 yıldır ciddi mesafeler kaydettik. Siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında kadının imzası varsa bunda AK Parti'nin başarısı vardır. AK Parti her zaman kadınlara hak ettiği değeri vermiştir. Kadınların iş gücüne katılımını yüzde 34 seviyesine çıkardık. Aynı şekilde kadın istihdamı 6 milyon seviyesinden 10 milyon düzeyine geldi. 2002 yılında kadın milletvekili sayısı 24, kadın temsil oranı yüzde 4,4 iken şimdi kadın milletvekili oranı yüzde 17,3'e yükselmiştir. Bugün Gazi Meclisimizde 54'ü AK Parti'den olmak üzere 101 kadın milletvekili vardır. Kadına yönelik şiddetin, haksızlığın ve kötü muamelenin doğrudan doğruya insanı hedef aldığına inanarak mücadelelerini de buna göre yürüttüklerini belirten İlçe Başkanı Selami Delibalta, "Her zaman bu konu üzerinde hassas davrandık. Ülkemizdeki kadın cinayetleri oran olarak Avrupa ülkelerinin çoğundan daha geridedir ancak bu hadiseleri sıfır noktasına getirmeliyiz. Bu doğrultuda Partimiz TBMM'de yeni düzenlemeler gündeme getirecek." Dedi.

Karanfil dağıtımının ardından İlçe Başkanı Selami Delibalta, Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve Kadın Kolları Başkanı Fatma Çelenk Özdemir ile birlikte ilçemizde ikamet eden 1922 doğumlu ‘Yaşayan Tarih’ Sülbiye Demircioğlu teyzemizi evinde ziyaret edip elinin öptüler, hal ve hatırını sordular.  

 

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.