SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

AK Gençler 28 Şubat Darbesini Unutmadı !

GÜNDEM 21.02.2020 - 00:02, Güncelleme: 21.02.2020 - 00:02
 

AK Gençler 28 Şubat Darbesini Unutmadı !

AK Parti Zeytinburnu Gençlik Kolları 28 Şubat’ı anmak adına "Yakup Köse - Bir Çocuğun Gözünden 28 Şubat Cezaevi Notları" programını gerçekleştirdi. 28 Şubat Darbesini anlatan programa gençler büyük ilgi gösterdi. 

Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezindeki program AK Parti Zeytinburnu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emrehan Sav‘ın açılış konuşmasıyla başladı. Emrehan Sav konuşmasında, 28 Şubat tek bir gün yada tek bir programla işlenecek kadar küçük bir olay değil, Muhafazakar kesimin daima hor görülmesi, insan olarak adlandırılmamasının sonucunda gerçekleşen darbedir. Post Modern diyerek bu durumu hafifletmemeliyiz. Darbelerin hep her zaman ve 15 Temmuz da olduğu gibi karşısında olacağız, dedi.  Daha sonra o dönemi anlatan sinevizyon izletildi. Sinevizyonun içeriği 28 Şubat darbesi nedir? Hangi kesime yapılmıştır?  Karşı gören siyasetçilerimizin sözleri ve Yakup Köse'nin hayat hikayesi anlatıldı. Ardından Gazeteci Yakup Köse cezaevinde yaşadıklarını ve 28 Şubat Darbesinin arka planın gençlerle paylaştı.  Köse, Bu yaşanıp bitmiş bir hikâye değil. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde dahi etkisini devam ettirdiğini sadece hukuksuz yargı kararlarının hâlâ yürürlükte olmasından bile anlayabileceğimiz, adına 28 Şubat dedikleri bir sürecin gölgesi altında devam eden bir hikâye. On dört yaşımda girip dokuz koca yılımı tüketen bu hikâyeyi hikâye edebilmek maksadıyla klavyenin başına geçtikten sonra, günlerce, deyim yerindeyse arkama bakmadan yol aldım. Epey yüzeyden giderek, elimden geldiğince kısa tutmaya çalıştım; çünkü derdim bir otobiyografi kitabı yazmak değil. Diyebilirim ki, yazarken başıma gelenleri tekrar yaşadım: bunaldım, korktum, içime kapandım, öfkelendim… Bu birbirine zıt psikolojik haller içerisinde aklıma ne geldiyse o ânlara tekrar dönerek tasvir etmeye çalıştım.” Dedi. Programa bir çok STK başkanı, AK Parti Zeytinburnu eski Başkanı, İl GK Yönetim Kurulu Sorumlusu, gençler katıldı. Toplu fotoğraf çekilmesiyle program sona erdi.  ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL  
AK Parti Zeytinburnu Gençlik Kolları 28 Şubat’ı anmak adına "Yakup Köse - Bir Çocuğun Gözünden 28 Şubat Cezaevi Notları" programını gerçekleştirdi. 28 Şubat Darbesini anlatan programa gençler büyük ilgi gösterdi. 

Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezindeki program AK Parti Zeytinburnu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emrehan Sav‘ın açılış konuşmasıyla başladı. Emrehan Sav konuşmasında, 28 Şubat tek bir gün yada tek bir programla işlenecek kadar küçük bir olay değil, Muhafazakar kesimin daima hor görülmesi, insan olarak adlandırılmamasının sonucunda gerçekleşen darbedir. Post Modern diyerek bu durumu hafifletmemeliyiz. Darbelerin hep her zaman ve 15 Temmuz da olduğu gibi karşısında olacağız, dedi. 

Daha sonra o dönemi anlatan sinevizyon izletildi. Sinevizyonun içeriği 28 Şubat darbesi nedir? Hangi kesime yapılmıştır?  Karşı gören siyasetçilerimizin sözleri ve Yakup Köse'nin hayat hikayesi anlatıldı. Ardından Gazeteci Yakup Köse cezaevinde yaşadıklarını ve 28 Şubat Darbesinin arka planın gençlerle paylaştı. 

Köse, Bu yaşanıp bitmiş bir hikâye değil. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde dahi etkisini devam ettirdiğini sadece hukuksuz yargı kararlarının hâlâ yürürlükte olmasından bile anlayabileceğimiz, adına 28 Şubat dedikleri bir sürecin gölgesi altında devam eden bir hikâye. On dört yaşımda girip dokuz koca yılımı tüketen bu hikâyeyi hikâye edebilmek maksadıyla klavyenin başına geçtikten sonra, günlerce, deyim yerindeyse arkama bakmadan yol aldım. Epey yüzeyden giderek, elimden geldiğince kısa tutmaya çalıştım; çünkü derdim bir otobiyografi kitabı yazmak değil. Diyebilirim ki, yazarken başıma gelenleri tekrar yaşadım: bunaldım, korktum, içime kapandım, öfkelendim… Bu birbirine zıt psikolojik haller içerisinde aklıma ne geldiyse o ânlara tekrar dönerek tasvir etmeye çalıştım.” Dedi.

Programa bir çok STK başkanı, AK Parti Zeytinburnu eski Başkanı, İl GK Yönetim Kurulu Sorumlusu, gençler katıldı. Toplu fotoğraf çekilmesiyle program sona erdi. 

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.