SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Abay Ortaokulu İmam Hatip eylemi

EĞİTİM 10.06.2015 - 23:37, Güncelleme: 10.06.2015 - 23:37
 

Abay Ortaokulu İmam Hatip eylemi

Zeytinburnu Abay Ortaokulunun öğrencileri ve velileri gelecek yıldan itibaren okulun imamtahip ortaokuluna dönüştürülmesine tepki gösterdiler.

Zeytinburnu Kazlıçeşme mahallesinde bulunan ancak Yenidoğan ve Gökalp mahallesinden ikamet eden öğrencilerin eğitim aldığı Abay Ortaokulu'nun İmam Hatip Ortaokulu olmasını istemeyen veli ve öğrenciler okul ve kaymakamlık önünde bir protesto eylemi yaptı. Cuma saatinde yapılan eylem dolayısıyla Kaymakam Bey ve Milli Eğitim Müdürü binada yoktu. Kaymakamlığın önündeki eylemin ardından İmam Hatip okuluna karşı olmadıklarını dile getiren öğrenci velileri Abay Ortaokulunun imam Hatip'e dönüşecek olmasına karşın veliler ve öğrenciler bu kez okul önünde basın açıklaması yaptılar. Bir velinin okuduğu basın açıklamasında şunları söyledi; "Milli Eğitim müfettişlerinin yaptığı incelemesinde bölgede acilen bir imam Hatip Ortaokuluna ihtiyaç olduğu ifade diliyor. Bu konuda biz bir şey diyemeyiz. Ancak Biz öğrencilerimizi buraya kayıt yapınca normal bir ortaokula verdik. Bu şekilde bir düzen ve plan kurduk kendimiz. Şu an biz velilerin düşüncesi dikkate alınmadan okulumuzun imam hatibe dönüştürülmesini istemiyoruz. Bunu söylerken de imam hatip ortaokuluna da karşı değiliz.  Mademki imam hatip ortaokuluna ihtiyaç olduğu söyleniyor 3 mahallede öğrenci alan Abay Ortaokulunun İmam hatibe dönüştürülmesi yerine yeni bir okul yapınız o da imam hatip olsun diyoruz" denildi. Öğrencilerin ve velilerin içinde bulunduğu grup 58.Bulvar caddesinde attıkları biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganları çevre esnafı tarafından haklı bir talebe siyasi slogan bulaştırılması adil değil diyerek tepkilerini ortaya koydular. Abay Ortaokulu önünde yapılan basın açıklamasına Yenidoğan Mahalle muhtarı Hüseyin Sarıyel ve Gökalp Mahalle muhtarı Celal Ertuğrul'da destek verdi. Grup daha sonra olaysız dağıldı. Olayın ayrıntıları ile ilgili Okul Müdürümüz Gülsüm Çınar’dan bilgi aldık. Kendilerine resmi olarak İmam hatip Ortaokulu olması konusunda yazı geldiğini yeni eğitim öğretim yılından itibaren imam hatip ortaokulu olarak kayıt alacaklarını fakat şuan okula devam eden öğrencilerinin normal ortaokul olarak Abay ortaokulundan mezun olacaklarını ve kendi okullarında mezun olan kadar eğitime devam edeceklerini söyledi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL-TAYLAN DEMİRELLİ
Zeytinburnu Abay Ortaokulunun öğrencileri ve velileri gelecek yıldan itibaren okulun imamtahip ortaokuluna dönüştürülmesine tepki gösterdiler.

Zeytinburnu Kazlıçeşme mahallesinde bulunan ancak Yenidoğan ve Gökalp mahallesinden ikamet eden öğrencilerin eğitim aldığı Abay Ortaokulu'nun İmam Hatip Ortaokulu olmasını istemeyen veli ve öğrenciler okul ve kaymakamlık önünde bir protesto eylemi yaptı. Cuma saatinde yapılan eylem dolayısıyla Kaymakam Bey ve Milli Eğitim Müdürü binada yoktu.

Kaymakamlığın önündeki eylemin ardından İmam Hatip okuluna karşı olmadıklarını dile getiren öğrenci velileri Abay Ortaokulunun imam Hatip'e dönüşecek olmasına karşın veliler ve öğrenciler bu kez okul önünde basın açıklaması yaptılar. Bir velinin okuduğu basın açıklamasında şunları söyledi; "Milli Eğitim müfettişlerinin yaptığı incelemesinde bölgede acilen bir imam Hatip Ortaokuluna ihtiyaç olduğu ifade diliyor.

Bu konuda biz bir şey diyemeyiz. Ancak Biz öğrencilerimizi buraya kayıt yapınca normal bir ortaokula verdik. Bu şekilde bir düzen ve plan kurduk kendimiz. Şu an biz velilerin düşüncesi dikkate alınmadan okulumuzun imam hatibe dönüştürülmesini istemiyoruz. Bunu söylerken de imam hatip ortaokuluna da karşı değiliz.  Mademki imam hatip ortaokuluna ihtiyaç olduğu söyleniyor 3 mahallede öğrenci alan Abay Ortaokulunun İmam hatibe dönüştürülmesi yerine yeni bir okul yapınız o da imam hatip olsun diyoruz" denildi.

Öğrencilerin ve velilerin içinde bulunduğu grup 58.Bulvar caddesinde attıkları biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganları çevre esnafı tarafından haklı bir talebe siyasi slogan bulaştırılması adil değil diyerek tepkilerini ortaya koydular. Abay Ortaokulu önünde yapılan basın açıklamasına Yenidoğan Mahalle muhtarı Hüseyin Sarıyel ve Gökalp Mahalle muhtarı Celal Ertuğrul'da destek verdi. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

Olayın ayrıntıları ile ilgili Okul Müdürümüz Gülsüm Çınar’dan bilgi aldık. Kendilerine resmi olarak İmam hatip Ortaokulu olması konusunda yazı geldiğini yeni eğitim öğretim yılından itibaren imam hatip ortaokulu olarak kayıt alacaklarını fakat şuan okula devam eden öğrencilerinin normal ortaokul olarak Abay ortaokulundan mezun olacaklarını ve kendi okullarında mezun olan kadar eğitime devam edeceklerini söyledi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL-TAYLAN DEMİRELLİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.