SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

18’inci Yöresel Günlerde Diyarbakırlılardan Burma Kadayıf ikramı

GÜNDEM 06.10.2022 - 23:36, Güncelleme: 07.10.2022 - 12:10
 

18’inci Yöresel Günlerde Diyarbakırlılardan Burma Kadayıf ikramı

Zeytinburnu Belediyesi'nin farklı kültürleri buluşturmak amacıyla 18 Yıldır aralıksız gerçekleştirdiği Yöresel Günler programında Sahnede muhteşem bir Diyarbakır İli Çermik ve Çüngüşlüler Gecesi vardı. Gecede misafirlere Diyarbakır’ın meşhur burma kadayıfı ikram edildi.

Anadolu’yu ilmek ilmek işleyen, kültürel zenginliklerini İstanbul’un merkezine taşıyan Zeytinburnu 18. Yöresel Günler Şöleni ilçe halkından yoğun ilgi gördü. Son olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin dillere destan lezzetlerine ev sahipliği yapan şölende adeta lezzet fırtınası esti. Şanlıurfa’nın çiğ köftesi, Diyarbakır’ın burması, Mardin’in içli köftesi ve ünü ülke sınırlarının dışına taşmış nice Güneydoğu Anadolu lezzetleri Zeytinburnu 18. Yöresel Günler Şöleni'nde görücüye çıktı. 15 Temmuz Meydanı’nda 17. Yöresel Günler Şöleni’nin yeni ev sahibi Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu. Mardin, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır gibi doğunun incisi konumundaki illerimizin ilçe dernekleri kendilerine ayrılan stantlarda yöresel lezzetlerden, kıyafetlere,  kültürel eserlerden, çeşitli hediyelik eşyalara kadar birçok zenginliklerini tanıtma fırsatı buldular.  Gecenin ev sahibi Belediye Başkanı Ömer Arısoy yaptığı konuşmada her gece meydanı hınça hınç dolduran her yaşatan hemşerilerine teşekkür etti. Sizler bu Festivallere, Şölenlere, Etkinliklere böylesine ilgi göstermesiniz, renk katmasanız inanın burada ne kadar güzel bir etkinlik yaparsanız hiçbir anlamı olmaz dedi. Belediye Başkanı Arısoy Bu geceyi gerçekleştiren Diyarbakır İli Çermik ve Çüngüşlüler Derneği Başkanı Metin Gönültaş’a teşekkür etti. Diyarbakır İli Çermik ve Çüngüşlüler Derneği Başkanı Metin Gönültaş ise yaptığı konuşmada, Başkanımız Ömer Arısoy’a çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız Pandemiden dolayı çok zor günler geçirdiler, geçirmeye devam ediyorlar. 3 yıl sonra da olsa böylesine güzel bir etkinlikte bizleri yeniden biraya getiren Başkanımız Ömer Arısoy’a teşekkür ediyorum dedi.   Mardin, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır yörelerine ait halk oyunlarının sergilendiği gecenin sonunda Sıra gecesi temasıyla sahne alan Mehmet Sıraç ve Sıra gecesi ekibi Mardin’den Diyarbakır’a Zeytinburnu’nda adeta Güneydoğu’yu yaşattı. Gecenin sonunda Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a Diyarbakır Çermik ve Çüngüşlüler Derneği Başkanı Metin Gönültaş teşekkür plaketi takdim etti.  
Zeytinburnu Belediyesi'nin farklı kültürleri buluşturmak amacıyla 18 Yıldır aralıksız gerçekleştirdiği Yöresel Günler programında Sahnede muhteşem bir Diyarbakır İli Çermik ve Çüngüşlüler Gecesi vardı. Gecede misafirlere Diyarbakır’ın meşhur burma kadayıfı ikram edildi.

Anadolu’yu ilmek ilmek işleyen, kültürel zenginliklerini İstanbul’un merkezine taşıyan Zeytinburnu 18. Yöresel Günler Şöleni ilçe halkından yoğun ilgi gördü. Son olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin dillere destan lezzetlerine ev sahipliği yapan şölende adeta lezzet fırtınası esti. Şanlıurfa’nın çiğ köftesi, Diyarbakır’ın burması, Mardin’in içli köftesi ve ünü ülke sınırlarının dışına taşmış nice Güneydoğu Anadolu lezzetleri Zeytinburnu 18. Yöresel Günler Şöleni'nde görücüye çıktı.

15 Temmuz Meydanı’nda 17. Yöresel Günler Şöleni’nin yeni ev sahibi Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu. Mardin, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır gibi doğunun incisi konumundaki illerimizin ilçe dernekleri kendilerine ayrılan stantlarda yöresel lezzetlerden, kıyafetlere,  kültürel eserlerden, çeşitli hediyelik eşyalara kadar birçok zenginliklerini tanıtma fırsatı buldular. 
Gecenin ev sahibi Belediye Başkanı Ömer Arısoy yaptığı konuşmada her gece meydanı hınça hınç dolduran her yaşatan hemşerilerine teşekkür etti. Sizler bu Festivallere, Şölenlere, Etkinliklere böylesine ilgi göstermesiniz, renk katmasanız inanın burada ne kadar güzel bir etkinlik yaparsanız hiçbir anlamı olmaz dedi. Belediye Başkanı Arısoy Bu geceyi gerçekleştiren Diyarbakır İli Çermik ve Çüngüşlüler Derneği Başkanı Metin Gönültaş’a teşekkür etti.

Diyarbakır İli Çermik ve Çüngüşlüler Derneği Başkanı Metin Gönültaş ise yaptığı konuşmada, Başkanımız Ömer Arısoy’a çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız Pandemiden dolayı çok zor günler geçirdiler, geçirmeye devam ediyorlar. 3 yıl sonra da olsa böylesine güzel bir etkinlikte bizleri yeniden biraya getiren Başkanımız Ömer Arısoy’a teşekkür ediyorum dedi.  
Mardin, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır yörelerine ait halk oyunlarının sergilendiği gecenin sonunda Sıra gecesi temasıyla sahne alan Mehmet Sıraç ve Sıra gecesi ekibi Mardin’den Diyarbakır’a Zeytinburnu’nda adeta Güneydoğu’yu yaşattı. Gecenin sonunda Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a Diyarbakır Çermik ve Çüngüşlüler Derneği Başkanı Metin Gönültaş teşekkür plaketi takdim etti.

 

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.