SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

17. Yöresel Günlerde muhteşem Elazığ Gecesi

GÜNDEM 30.10.2021 - 23:13, Güncelleme: 01.11.2021 - 07:45
 

17. Yöresel Günlerde muhteşem Elazığ Gecesi

Farklı coğrafyalardan farklı kültürleri aynı çatı altında buluşturan ve 9 gün sürecek olan “Zeytinburnu Yöresel Günler” etkinliklerinin 17’ncisi, 30 Ekim Cumartesi günü ‘Doğu Anadolu Bölgesi’ şenlikleri ile başladı.

Zeytinburnu’ndaki çok kültürlü sosyal yaşamı ortak bir paydada buluşturmak ve komşuculuk geleneğini devam ettirmek için düzenlenen “Zeytinburnu Yöresel Günler” etkinlikleri, Zeytinburnu Belediyesi ve yöre derneklerinin desteğiyle bu yıl 17’nci kez düzenleniyor. 30 Ekim Cumartesi günü, 15 Temmuz Meydanı’nda Doğu Anadolu Bölgesi’nin ev sahipliğinde başlayan olan şölen, 9 gün boyunca Anadolu’dan, Rumeli’den, Batı Trakya ve Türk Dünyası’ndan farklı kültürleri misafir edecek. Doğu Anadolu Bölgesinde sahnede Elazığlılar vardı. Zeytinburnu Tüm Elazığlılar Derneğinin ev sahipliğinde yapılan gecede Aysun Gültekin ve Mehmet Demirbağ sahne aldı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Kaymakam Zekeriya Güney, Milletvekilleri Hasan Turan, Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti ilçe Başkanı Selami Delibalta, CHP İlçe Başkanı Metin Doğan, MHP İlçe Başkanı Habip Kapıcıoğlu, ZEYDEF Genel Başkanı Mehmet Çakır, Meclis üyesi Rıdvan Çakar ile Önce tüm statları ziyaret etti. Ardından gecenin ev sahibi Elazığlılar stantına misafir oldu. Tüm Elazığlılar Derneği Başkanı Nazir Güler, Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a 17 yıldır böylesine özel bir programı devam ettirdiği için teşekkür etti. Yöresel Günlerin yörelerin kaynaşmasına büyük katkı sunduğunu söyledi. Başkan Nazir Güler standını ziyaret eden misafirlere çiğköfte ikramında bulundu ve Elazığ’ın birbirinden özel lezzetlerini sundu. Stant ziyaretinin ardından konser alanına geçildi. Sahneyi önce halk oyunları aldı ardından Ev sahibi Belediye Başkanı Ömer Arısoy kürsüye çıktı. Gazi meydanın birçok özel etkinliğe sahne olduğunu ve bunlardan bir tanesinin de yöresel günler olduğunu söyledi. Başkan Arısoy Millet Bahçesinin açılış müjdesini de Elazığlılar gecesinde verdi.  Başkan Arsıoy’un ardından Kaymakam Zekeriya Güney, Milletvekilleri Hasan Turan, Ahmet Hamdi Çamlı kısa birer konuşma yaptılar. Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı konuşmasında, Kışın yaklaştığını kış yaklaşırken birilerinin yine Hollywood filmine çevirmek istediklerini bunu başaramayacaklarını ve Aziz milletin bunların oyunlarını bir kez daha boşa çıkaracağını dile getirdi.  Milletvekili Hasan Turan ise selamlama konuşmasında kendisinin de Zeytinburnu’nda ikamet etiğini dile getirerek, Zeytinburnu'nun İstanbul'dan, İstanbul'un Türkiye'den, Türkiye’nin de Türkiye'den büyük olduğunu, Zeytinburnu'nun Kafkaslardan, Avrupa içlerinden gelen vatandaşlara Zeytinburnu’nun ev sahipliği yaptığının altını çizdi.  17. Yöresel Günlerin ilk gecesi Gece Doğu Anadolu Bölgesine ev sahipliği yapan Dernek Başkanlarının Protokol üyeleriyle birlikte verdiği Gecenin Fotoğrafı ile sona erdi.   
Farklı coğrafyalardan farklı kültürleri aynı çatı altında buluşturan ve 9 gün sürecek olan “Zeytinburnu Yöresel Günler” etkinliklerinin 17’ncisi, 30 Ekim Cumartesi günü ‘Doğu Anadolu Bölgesi’ şenlikleri ile başladı.

Zeytinburnu’ndaki çok kültürlü sosyal yaşamı ortak bir paydada buluşturmak ve komşuculuk geleneğini devam ettirmek için düzenlenen “Zeytinburnu Yöresel Günler” etkinlikleri, Zeytinburnu Belediyesi ve yöre derneklerinin desteğiyle bu yıl 17’nci kez düzenleniyor. 30 Ekim Cumartesi günü, 15 Temmuz Meydanı’nda Doğu Anadolu Bölgesi’nin ev sahipliğinde başlayan olan şölen, 9 gün boyunca Anadolu’dan, Rumeli’den, Batı Trakya ve Türk Dünyası’ndan farklı kültürleri misafir edecek.

Doğu Anadolu Bölgesinde sahnede Elazığlılar vardı. Zeytinburnu Tüm Elazığlılar Derneğinin ev sahipliğinde yapılan gecede Aysun Gültekin ve Mehmet Demirbağ sahne aldı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Kaymakam Zekeriya Güney, Milletvekilleri Hasan Turan, Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti ilçe Başkanı Selami Delibalta, CHP İlçe Başkanı Metin Doğan, MHP İlçe Başkanı Habip Kapıcıoğlu, ZEYDEF Genel Başkanı Mehmet Çakır, Meclis üyesi Rıdvan Çakar ile Önce tüm statları ziyaret etti. Ardından gecenin ev sahibi Elazığlılar stantına misafir oldu.

Tüm Elazığlılar Derneği Başkanı Nazir Güler, Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a 17 yıldır böylesine özel bir programı devam ettirdiği için teşekkür etti. Yöresel Günlerin yörelerin kaynaşmasına büyük katkı sunduğunu söyledi. Başkan Nazir Güler standını ziyaret eden misafirlere çiğköfte ikramında bulundu ve Elazığ’ın birbirinden özel lezzetlerini sundu. Stant ziyaretinin ardından konser alanına geçildi. Sahneyi önce halk oyunları aldı ardından Ev sahibi Belediye Başkanı Ömer Arısoy kürsüye çıktı. Gazi meydanın birçok özel etkinliğe sahne olduğunu ve bunlardan bir tanesinin de yöresel günler olduğunu söyledi. Başkan Arısoy Millet Bahçesinin açılış müjdesini de Elazığlılar gecesinde verdi. 

Başkan Arsıoy’un ardından Kaymakam Zekeriya Güney, Milletvekilleri Hasan Turan, Ahmet Hamdi Çamlı kısa birer konuşma yaptılar. Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı konuşmasında, Kışın yaklaştığını kış yaklaşırken birilerinin yine Hollywood filmine çevirmek istediklerini bunu başaramayacaklarını ve Aziz milletin bunların oyunlarını bir kez daha boşa çıkaracağını dile getirdi. 

Milletvekili Hasan Turan ise selamlama konuşmasında kendisinin de Zeytinburnu’nda ikamet etiğini dile getirerek, Zeytinburnu'nun İstanbul'dan, İstanbul'un Türkiye'den, Türkiye’nin de Türkiye'den büyük olduğunu, Zeytinburnu'nun Kafkaslardan, Avrupa içlerinden gelen vatandaşlara Zeytinburnu’nun ev sahipliği yaptığının altını çizdi. 

17. Yöresel Günlerin ilk gecesi Gece Doğu Anadolu Bölgesine ev sahipliği yapan Dernek Başkanlarının Protokol üyeleriyle birlikte verdiği Gecenin Fotoğrafı ile sona erdi. 

 

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.