SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

17. Yöresel Günlerde Bol İkramlı Bitlis-Muş -Sason Gecesi

GÜNDEM 30.10.2021 - 23:20, Güncelleme: 30.10.2021 - 23:31
 

17. Yöresel Günlerde Bol İkramlı Bitlis-Muş -Sason Gecesi

Farklı coğrafyalardan farklı kültürleri aynı çatı altında buluşturan ve 9 gün sürecek olan “Zeytinburnu Yöresel Günler” etkinliklerinin 17’ncisi, 30 Ekim Cumartesi günü ‘Doğu Anadolu Bölgesi’ şenlikleri ile başladı.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından organize edilen 17.Yöresel günler etkinliklerinin Doğu Anadolu Bölgesi gecesinde sahnede yerini Muş-Bitlis ve Sason yöre dernekleri aldı. Zeytinburnu’ndaki çok kültürlü sosyal yaşamı ortak bir paydada buluşturmak ve komşuculuk geleneğini devam ettirmek için düzenlenen “Zeytinburnu Yöresel Günler” etkinlikleri, Zeytinburnu Belediyesi ve yöre derneklerinin desteğiyle bu yıl 17’nci kez düzenleniyor.  Zeytinburnu Bitlis-Muş -Sason Yöre Dernekleri Başkanı Abdülhamit Aksu Kardeşlik Projesini hayata geçiren ve bu etkenliğin 17 Yıldır aralıksız devam etmesini sağlayan eski Belediye Başkanı Murat Aydın ve bu yıl 17.’sının yapılmasına vesile olan Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a, ekibine minnettarız dedi. Başkan Aksu, Bu fotoğraf birlik İstanbul ve Zeytinburnu'ndaki birlik ve beraberliğimizin, Kardeşliğimizin göstergesidir. Biz aynı anneden doğan ümmetin çocuklarıyız. Dinimiz, Dilimiz, Bayrağımız ve vatanımız tektir dedi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar geniş bir coğrafyadan insanları barındıran Zeytinburnu, bu özelliği ile adeta Hem Türkiye’nin hem de Türk dünyasının minyatürü gibi. İşte bu noktadan hareketle de Zeytinburnu Belediyesi, farklı kültürleri düzenlediği bir etkinlik ile aynı çatı altında buluşturduklarından bahsetti. Eğer sizler olmasaydınız biz bu tür güzel organizasyonları yapamazdık dedi.  Meclis Üyeleri Fikret Tuncer ve İbrahim Cin Bu tablo gösteriyor ki Çanakkale’de bu milletin Kürdü, Çerkezi, Lazı ile birlikte vatan mücadelesi verdiğini ve omuz omuza şehit olduğunu bugünden sonrada bu birlik ve beraberliğin devam edeceğini söyledi.  Bitlis Muş Sason Derneğinin gecesinde adeta ikram yağmuru vardır. Yörenin meşhur balının tadına bakan misafirlere Sarma ve Ceviz ikramı da yapıldı. Başkan Ömer Arısoy, Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, ZEYDEF Genel Başkanı Mehmet Çakır Dernek Başkanı Abdülhamit Aksu ile birlikte davetlilere içli köfte ikram etti.  Bitlis Muş Sason Derneğinin ev sahipliğinde yapılan gecede Aysun Gültekin ve Mehmet Demirbağ sahne aldı. 17. Yöresel Günlerin ilk gecesi Gece Doğu Anadolu Bölgesine ev sahipliği yapan Dernek Başkanlarının Protokol üyeleriyle birlikte verdiği Gecenin Fotoğrafı ile sona erdi. 
Farklı coğrafyalardan farklı kültürleri aynı çatı altında buluşturan ve 9 gün sürecek olan “Zeytinburnu Yöresel Günler” etkinliklerinin 17’ncisi, 30 Ekim Cumartesi günü ‘Doğu Anadolu Bölgesi’ şenlikleri ile başladı.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından organize edilen 17.Yöresel günler etkinliklerinin Doğu Anadolu Bölgesi gecesinde sahnede yerini Muş-Bitlis ve Sason yöre dernekleri aldı. Zeytinburnu’ndaki çok kültürlü sosyal yaşamı ortak bir paydada buluşturmak ve komşuculuk geleneğini devam ettirmek için düzenlenen “Zeytinburnu Yöresel Günler” etkinlikleri, Zeytinburnu Belediyesi ve yöre derneklerinin desteğiyle bu yıl 17’nci kez düzenleniyor. 

Zeytinburnu Bitlis-Muş -Sason Yöre Dernekleri Başkanı Abdülhamit Aksu Kardeşlik Projesini hayata geçiren ve bu etkenliğin 17 Yıldır aralıksız devam etmesini sağlayan eski Belediye Başkanı Murat Aydın ve bu yıl 17.’sının yapılmasına vesile olan Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a, ekibine minnettarız dedi. Başkan Aksu, Bu fotoğraf birlik İstanbul ve Zeytinburnu'ndaki birlik ve beraberliğimizin, Kardeşliğimizin göstergesidir. Biz aynı anneden doğan ümmetin çocuklarıyız. Dinimiz, Dilimiz, Bayrağımız ve vatanımız tektir dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar geniş bir coğrafyadan insanları barındıran Zeytinburnu, bu özelliği ile adeta Hem Türkiye’nin hem de Türk dünyasının minyatürü gibi. İşte bu noktadan hareketle de Zeytinburnu Belediyesi, farklı kültürleri düzenlediği bir etkinlik ile aynı çatı altında buluşturduklarından bahsetti. Eğer sizler olmasaydınız biz bu tür güzel organizasyonları yapamazdık dedi. 

Meclis Üyeleri Fikret Tuncer ve İbrahim Cin Bu tablo gösteriyor ki Çanakkale’de bu milletin Kürdü, Çerkezi, Lazı ile birlikte vatan mücadelesi verdiğini ve omuz omuza şehit olduğunu bugünden sonrada bu birlik ve beraberliğin devam edeceğini söyledi. 

Bitlis Muş Sason Derneğinin gecesinde adeta ikram yağmuru vardır. Yörenin meşhur balının tadına bakan misafirlere Sarma ve Ceviz ikramı da yapıldı. Başkan Ömer Arısoy, Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, ZEYDEF Genel Başkanı Mehmet Çakır Dernek Başkanı Abdülhamit Aksu ile birlikte davetlilere içli köfte ikram etti. 

Bitlis Muş Sason Derneğinin ev sahipliğinde yapılan gecede Aysun Gültekin ve Mehmet Demirbağ sahne aldı. 17. Yöresel Günlerin ilk gecesi Gece Doğu Anadolu Bölgesine ev sahipliği yapan Dernek Başkanlarının Protokol üyeleriyle birlikte verdiği Gecenin Fotoğrafı ile sona erdi. 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.