Saygı duruÅŸu ve İstiklal Marşının okunmasıyla baÅŸlayan gecede kürsüye ilk olarak Saadet Partisi Zeytinburnu İlçe BaÅŸkanı Bülent Çuhacıbaşı çıktı. Davetlileri selamlayarak konuÅŸmasına baÅŸlayan BaÅŸkan Cuhacıbaşı Bizler biliriz ki erdemli olabilmenin, Onurlu kalabilmenin ödülü yoktur, Bedeli vardır. Saadet partisi hamaset yapanların degil, bedel ödeyenlerin yeridir. Onun için burada bulunmak, bu çatı altında yer almak, bende varım diyebilmek her türlü takdire ÅŸayandır. Bizler; Toplumun bizden ne beklediÄŸinin farkındayız. Mazlumların, ötekileÅŸtirilmiÅŸlerin, ezilmiÅŸlerin,  Mahzun, bir o kadar da çaresiz bakışlarının salonlarımıza döndüğünün farkındayız dedi.

‘SEVDAMIZ ZEYTİNBURNU’NDAN VAZGEÇEMEYİZ’

Saadet Partisi Zeytinburnu İlçe BaÅŸkanı Bülent Çuhacıbaşı sözlerini şöyle sürdürdü. Bizler bütün mazlumların, toplantılarımıza kulak kabarttığının idrakindeyiz. Bir nefes bekliyor, bir soluk bekliyor Zeytinburnu halkı, Hamd olsun, Mikail baÅŸkan heyecan dalgasına yön vermeye baÅŸlamıştır. Hamd olsun, artık ok yaydan çıkmış hedefe doÄŸru adım adım yaklaÅŸmaktadır. Bu idrak ve bu duygularla Saadet Partisi Zeytinburnu TeÅŸkilatı olarak kararlılıkla çalışmamız gerektiÄŸinin farkındayız. Yorulamayız, zira dinlenecek vakit yok,  Artık saatlerin önemli olduÄŸu dönemleri yaşıyoruz. Zemin ayağımızın altından kayıyor,  Artık varlık mücadelesinin içerisindeyiz. SorumluluÄŸumuzu kuÅŸanmak mecburiyetindeyiz, İdeallerimizden, yolumuzdan, davamızdan, sevdamızdan, Zeytinburnu’muzdan vazgeçemeyiz. Maddi gücümüz ve imkânlarımız sınırlı olsa da, bizim davamız ve sevdamız dünyaya sığmayacak kadar büyüktür. Ben varım diyen herkesi harekete geçireceÄŸiz BaÅŸkanımız görev aldığı günden beri Herkese eÅŸit mesafede, Emanet bilinciyle, SorumluluÄŸu liyakat ve hakkaniyetle paylaÅŸarak, ortak akılla ama illaki kamu menfaatini gözeterek“  gelin hep birlikte yönetelim diyor. Bizde bu söylemin karşılığı olarak bizimle yol yürüyecek tüm dostlara kapılarımızı açtık. Listelerimizde yer verdik. İnanıyorum ki bu kadro Zeytinburnu’muzun geleceÄŸini kurtaracak Çocuklarımızın insanca yaÅŸayacağı bir Zeytinburnu inÅŸa edecektir dedi. 

‘ZEYTİNBURNU’NUN BİR TARAFI HALEP BİR TARAFI MANHATTAN OLMUŞ’

İlçe BaÅŸkanın ardından Kürsüye Saadet Partisi Zeytinburnu Belediye BaÅŸkan Adayı Dr. Mikail Kabak geldi. Sözlerine KuÅŸlar gibi bakarken, KuÅŸlar gibi vurulan çocuklarla, Çok yenildik. Yetmez mi... Bir mermiyle deÄŸiÅŸirken dünyamız, Kulağımızda uluslararası bir kınama. Büyük. Büyük yokluk yurdunun, uÄŸuldayan sorusuyla giriyoruz topraÄŸa. Dünya deÄŸiÅŸti ama kapı nereye açılacak. Biteni biliyoruz ama ÅŸimdi ne baÅŸlayacak... Åžiirini okuyarak baÅŸlayan BaÅŸkan Adayı Kabak, Biz de statükoya isyan etmiÅŸiz. Makama Mevkie İsyan EtmiÅŸiz. AdaletsizliÄŸe, Haksızlığa Adam Kayırmacılığa İsyan EtmiÅŸiz. İşte Bu isyandır Bizim Derdimiz, Bu isyandır Bizi Buralara Toplayan, Bu isyandır Bizi Gece Gündüz KoÅŸturan. Biliyoruz Zeytinburnu’nun Derdi Çok, İnsanları Mutsuz, Erler İşsiz, Tencereler AÅŸsız, Çocuklar Sokak Ve Parksız, Zeytinburnu’nun Sahili Elimizden Alınmış,  Sahilden Gelen Temiz Deniz Havası Ve Manzarası çalınmış, Etrafı modern surlarla çevrilmiÅŸ. İşte bunadır isyanımız. Bir tarafı HALEP bir tarafı MANHATTAN olmuÅŸ. İşte bunadır isyanımız. 

‘BU İŞ SAHİLİ RANTA PEŞKEŞ ÇEKENLERLE OLMAZ’

Adaylığım Açıklandığı Günden Beri Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz. Kendi Vaktimizden Kendi Ailemizden Feragat Ediyor Ve Gece Gündüz KoÅŸturuyoruz. Hamd Olsun ki Bu KoÅŸturma, Bu Çalışma Bizleri YorduÄŸu kadar da Mutlu Ediyor. Çünkü çocuklarımızın insanca yaÅŸayacağı bir Zeytinburnu hayalimizin peÅŸinden koÅŸuyoruz. Zeytinburnu Sakinleri Åžunu Biliyor Ki Bu İş DenenmiÅŸlerle Olmaz. Bu İş Sahilimizi Ranta PeÅŸkeÅŸ Çekenlerle olmaz. Bu iÅŸ Zeytinburnu halkının rüzgarını bile çalanlarla Olmaz. Biz Gelince Ne Olacak Biliyor Musunuz? Biz Gelince, Adalet Gelecek. Biz Gelince, makamı kendisine emanet olarak gören yöneticiler Gelecek. Biz Gelince, Liyakat ve hakkaniyet Gelecek. Biz Gelince, ortak akıl gelecek. Biz gelince kamunun menfaatini kendi menfaatlerinin önünde tutan bir ekip gelecek iÅŸbaşına. Hani DemiÅŸ ya ÅŸair Sen gelince bahar gelir. KurumuÅŸ ovama desen desen renk. Åžaha kalkar dereler. Gökyüzü bir baÅŸka kokar. Bentsiz seller doÄŸar yüreÄŸimde. Sen gelince kör kuyular gömülür. Özgürlüğe set parmaklıklar. Yıkılır birer birer. GüneÅŸ bir baÅŸka gülümser. Ay farklı gizem saçar. 

‘BİZ BELEDİYEYİ 94 RUHUYLA YÖNETECEĞİZ’

Evet KardeÅŸlerim. Biz bu kenti Makamdan DeÄŸil, Mekândan YöneteceÄŸiz. Üst Bakışlarla DeÄŸil Gönül Dilini Kullanacağız. Rantı DeÄŸil Hayatı, İyiyi, Güzeli, MutluluÄŸu ÖnceleyeceÄŸiz. Biz gelince 94 ruhu gelecek belediyeciliÄŸe. Belediyecilikte 94 ruhu nedir bilir misiniz kardeÅŸlerim ? 94 ruhu demek bir belediye baÅŸkanının misafirlerinin ve kendisinin abdest almak gibi özel iÅŸlerinde kullandığı su için belediyeye ikici bir su sayacı taktıranların ruhudur. 94 ruhu; mahalli idareler divanında, parti teÅŸkilatı tarafından bir ilin büyükÅŸehir belediye baÅŸkanına, eÅŸinin bir yerden bir yere gitmek için belediyenin aracını neden kullandığının hesabını soranların ruhudur.94 ruhu; belediye baÅŸkanına boyattığı cezaevi duvarına kendi adını yazdırması üzerine kendi paranla mı boyadın ki kendi adını yazıyorsun diye hesap soranların ruhudur.94 ruhu; Diyarbakır'ın bir ilçesinde 5 yıl belediye baÅŸkanlığı yaptıktan sonra daha önce çorap sattığı pazar tezgahına dönenlerin ruhudur.94 ruhu; kendisine belediye kasasından yardım için gelen KURAN kursu dernek baÅŸkanına ''Ben ancak bana ait olan parayı istediÄŸim gibi tasarruf edebilirim. Benim olan paradan da size ÅŸu kadar verebilirim '' deme hassasiyetini gösterebilenlerin ruhudur. 94 ruhu: yalan ve iftirayı, baskı ve tehdidi siyasi bir yöntem olarak görenlerin; yaÄŸma ve talana fetih gibi bakanların; servet yığmak ve nemalanmak üzerine organize olanların deÄŸil,  yetimin, yoksulun yoksunun hakkını gözetenlerin; ezilenlerin sesi soluÄŸu olanların ruhudur. 94 ruhu her iÅŸten komisyon alanların deÄŸil '' Rüşveti alan da veren de melundur'' tabelasını belediyenin giriÅŸine asanların ruhudur. 94 ruhu; rantın, adam kayırmanın. İsrafın, gösteriÅŸin deÄŸil hakça paylaşımı, liyaktı, hakkaniyeti, adaleti, ortak aklı gözetenlerin ruhudur. İşte burada, tam da bu noktada ÅŸunu da mutlaka ifade etmeliyim. Bu ülkede ''onlar yiyeceÄŸine biraz da biz yiyelim'' diye hareket eden insanların hepsi asaletini kaybetmiÅŸtir. Çünkü aslolan hak yememektir. Herkes bilsin ki biz Zeytinburnu nu Cumhuriyetin kurucu iradesini temsil eden onurlu bir siyasi kadronun içerisinde yuvalanmış, biraz da biz yiyelim diye bekleyen küçük bir gurubun insafına da terk etmeyeceÄŸiz. Çünkü Biz kimden gelirse gelsin, kimi hedef alırsa alsın zulmün her türlüsüne karşıyız. biz dönemsel bir siyasi hareket olmadığımız gibi, sadece bir kesimin yanında diÄŸer bir kesimin karşısında da olmayız.

‘BİZİM MÜCADELEMİZ PEŞKEŞE, SALTANATA KARŞI ÇIKMADIR’

Bizim ilkelerimiz var. Bizim için siyaset bir erdem ve ahlak vesilesidir. Bizim mücadelemiz siyasi ve iktisadi sömürüye karşıdır. Bizim mücadelemiz rüşvet ve adam kayırmaya, haksızlık ve adaletsizliğe karşıdır. Bizim mücadelemiz toplumsal kutuplaşmaya, kendinden olmayanı ötekileştirmeye karşıdır. Bizim mücadelemiz zümre saltanatına, kamu ihalelerini zadeganlara peşkeş çekmeye karşıdır. En önemlisi bizim mücadelemiz bu toplumum sağcısını da solcusunu da derinden etkileyen ahlaki yozlaşmaya karşıdır. Ahlak denilince neden aklımıza sadece kaldırımlarda banklarda sarmaş dolaş yürüyen gençler geliyor? Peki bu kaldırımları yapan müteahhitlerle belediyeler arasındaki ilişkiler, rüşvet, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma, işçinin hakkını gaspetme. malzemeden çalma ahlakın konusu değilmidir.? Ahlakın sağı, solu olur mu? Bunu yapan kim olursa olsun karşısındayız. yıllardır ahlakın toplumsal boyutunu hiçe sayanlarla mücadele ettiğimiz gibi sıra bize gelsin diyenlere de fırsat vermeyeceğiz.

‘GELİN 31 MART’TA İŞİ EHLİNE VERİN’

Zeytinburnu’na Gönül Veren DeÄŸerli KardeÅŸlerim Her İşin Bir MatematiÄŸi Bir de Hakikati Var. Bu İşin MatematiÄŸi Åžudur; Saadet Partisi Olmaksızın Belediye de Bir Yönetim DeÄŸiÅŸikliÄŸinden Bahsetmemiz Mümkün DeÄŸil. Bizler Toplanıp DiÄŸer Adayları Desteklesek bile Bir DeÄŸiÅŸiklik Olması Mümkün Görünmüyor.  Bunun iki sebebi vardır, 1.Mevcut adaylar içerisinde yönetim deÄŸiÅŸse bile, yönetim anlayışı deÄŸiÅŸmeyecektir. 2. Herkes biliyor ki bu ülkede Ak partiye oy verenlerin en geçerli mazereti CHP gelmesin diyedir. Ancak, Saadet Partisi DesteklendiÄŸinde, Muhalefet rüzgarını saadet partisi arkasına aldığında yani bu Yarış Saadet Partisi Ve Ak Parti Arasında Geçmeye BaÅŸladığında TaÅŸlar Yerinden Oynar. Bu durumda Saadet Partisi Kesin olarak Seçimi Kazanacaktır. İşte bu, bu seçimin en net matematiÄŸidir. Unutmayın matematik yanılmaz. Seçimin hakikatine gelince; KardeÅŸlerim. CHP’li Olsun, İyi Parti Olsun, Ak Parti ve MHP li olsun Bütün Kesimlere Sesleniyorum, Geliniz Haktan Yana Bir Tavır Seçiniz,  Geliniz İşi Ehli Veriniz,  Geliniz Zeytinburnu’nu Milli Görüş BelediyeciliÄŸine Teslim Ediniz. İşte iÅŸin hakikati Milli Görüştür. İşin hakikati liyakattir, iÅŸin hakikati ahlak ve maneviyattır.

‘ZEYTİNBURNU’NU DÜŞMÜŞ OLDUĞU BU YANGINDAN ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR’

DeÄŸerli KardeÅŸlerim, Evet esasen bizim için kazanmak önce Haktan yana olmaktır. Ama Haktan Yana Olmak Yetmez, Hak İçin Mücadele Vermemiz Gerekiyor. Durmadan Usanmadan Her Eve Girmemiz Her Eli Sıkmamız, Her Gönüle Dokunmamız Gerekiyor. Karınca Misali Adım Adım Su Biriktirmek Ve Zeytinburnu’nu Düşmüş OlduÄŸu Bu Yangından Çıkarmamız Gerekiyor. Siyasetin kriz ve kaos ürettiÄŸi bu coÄŸrafyada bu toplum için ümit vermek, emek vermektir. Ümit gözyaşıdır. Emek alın teridir. İşte bu iki damlayı ÅŸakaklarımızda buluÅŸturacak bir mücadele ortaya koyacağız. Bu Maraton BittiÄŸinde Gönlümüz Huzur İçerisin De YapabileceÄŸimizin En İyisi Yaptık Diyerek Yastığa Başımızı KoyabileceÄŸimiz bir mücadele ortaya koyacağız. Ne Mutlu haktan ve hakkaniyetten yana olanlara. Ne Mutlu Adalet İçin Çalışanlara. Ne Mutlu bu uÄŸurda Gece Gündüz Demeden KoÅŸturanlara. Ne Mutlu Zeytinburnu'nun Derdini Dert Edinenlere. Ne Mutlu Siz DeÄŸerli Milli Görüşçü Ve Saadet Partili KardeÅŸlerime… Ne mutlu güçten ve güçlüden yana deÄŸil, haktan yana olanlara dedi ve sözlerini yine ÅŸiirle bitirdi. Belediye BaÅŸkan Adayı Mikail Kabak’ın ardından İl BaÅŸkanı Abdullah Sevim ve BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Necdet Gökçınar birer konuÅŸma yaptılar. Tanıtım programı Meclis üyelerinin tek tek sahneye çaÄŸrılıp tanıtılmasıyla sona erdi. 

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL