İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu ve CumhurbaÅŸkanı danışmanları Ahmet Selim KöroÄŸlu ile Ayhan OÄŸan, Uygurların liderlerinden DoÄŸu Türkistan Maarif DerneÄŸi BaÅŸkanı Hidayet OÄŸuzhan’ı İstanbul Zeytinburnu’ndaki evinde ziyaret etti. OÄŸuzhan’ın sosyal medyadan duyurduÄŸu ziyarete Zeytinburnu Kaymakamı ve Emniyet Müdürü de eÅŸlik etti.

RUŞEN ABBAS ZİYARET ETMİŞTİ

Doğu Türkistan Teşkilatlar Birliği Başkanlığı’nı da yürüten Oğuzhan, Çin Halk Cumhuriyeti’nin terör faaliyetleri nedeniyle iadesini istediği Doğu Türkistan İslam Hareketi Kurucusu Abdulkadir Yapçan’a yakınlığıyla biliniyor. Yapcan ile sık sık bir araya gelen Oğuzhan, ortak etkinlikler yapıyor.

ABD’de NED’den fonlanan Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas’ın Türkiye’de ziyaret ettiği isimlerden birisi de Hidayet Oğuzhan’dı. Ziyarette Abdulkadir Yapcan da yer aldı. Abbas, Doğu Türkistan Maarif Derneği’ne bağlı Nuzugum Kültür ve Aile Derneği’ni de ziyaret etmişti.