SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Savaş Dinçel'e saygı gecesi

09.02.2008 - 20:37, Güncelleme: 09.02.2008 - 20:37
 

Savaş Dinçel'e saygı gecesi

Yazar, yönetmen ve oyuncu olarak tiyatromuza yıllarca emek veren, sinema ve televizyondaki performanslarıyla halkın gönlünde taht kuran usta aktör için organize edilen gece, 11 Şubat Pazartesi akşamı Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi)

Yazar, yönetmen ve oyuncu olarak tiyatromuza yıllarca emek veren, sinema ve televizyondaki performanslarıyla halkın gönlünde taht kuran usta aktör için organize edilen gece, 11 Şubat Pazartesi akşamı Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.   Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve yöneteceği gecede, bir ömrü beraber geçirdiği sanatçı dostları Savaş Dinçel’e dair anılarını seyircilerle paylaşacak. Selen Domaç’ın sunacağı “Ustalara Saygı”ya; sanatçının oğlu Barış Dinçel, Gencay Gürün, Güzin Özyağcılar, Mustafa Alabora, Müjdat Gezen, Naşit Özcan, Orhan Alkaya, Rutkay Aziz, Sezai Aydın, Uğur Uludağ ve Yalçın Boratap konuşmacı olarak katılacak.   Savaş Dinçel için düzenlenen anma gecesinde, duygular müzikle de yoğunlaşacak. . Etkinlikte; Savaş Dinçel’in Şehir Tiyatroları’nda sahneye koyduğu “Kuyruklu Yıldız Altında” ve oynadığı  “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” müzikallerinden şarkılar ustanın anısına yorumlanacak. Hakan Elbir’in piyanosu eşliğinde müzikal şarkıları seslendirecek olan Binnur Şerbetçioğlu, Engin Alkan, Gürol Güngör, Mahperi Mertoğlu, Şebnem Köstem ve Tarık Şerbetçioğlu, Savaş Dinçel’le ilgili duygu ve anılarını da konuklarla paylaşacak. Meltem Taşkıran ise etkinliğe. Etkinlikte; Savaş Dinçel’in Şehir Tiyatroları’nda sahneye koyduğu “Kuyruklu Yıldız Altında” ve oynadığı  “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” müzikallerinden şarkılar ustanın anısına yorumlanacak. Aktörün birlikte çalışmalar yaptığı Mazlum Çimen, Dinçel’in sevdiği türküleri sazıyla seslendirirken, piyanist Orçun Orçunsel de “9. Senfoni”den bir bölümle etkinliği renklendirecek.  Meltem Taşkıran ise etkinliğe, sözlerini Müjdat Gezen’in yazdığı ve kendi bestesi olan “Savaş Dinçel Ağıtı” ile katılacak.   Dinçel ile ilgili bir dia gösterisinin gerçekleştirileceği etkinlikte, ustanın rol aldığı “Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye” ve “Müfettiş” gibi oyunlardan kısa bölümler de izlenebilecek. Aykut Taşkın ve İlker Ayrık da “Ustalara Saygı”ya, Dinçel’in kaleme aldığı “Uçurtmanın Kuyruğu” oyunun son röprizinden bir bölümle katılacak.   “Ustalara Saygı” toplantıları 25 Şubat Pazartesi akşamı Ertem Eğilmez için düzenlenecek etkinlikle devam edecek. (Melih Cevdet Anday Sahnesi (Akatlar Kültür Merkezi): 0 212 351 93 84) www.zeytinburnuhaber.org
Yazar, yönetmen ve oyuncu olarak tiyatromuza yıllarca emek veren, sinema ve televizyondaki performanslarıyla halkın gönlünde taht kuran usta aktör için organize edilen gece, 11 Şubat Pazartesi akşamı Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi)

Yazar, yönetmen ve oyuncu olarak tiyatromuza yıllarca emek veren, sinema ve televizyondaki performanslarıyla halkın gönlünde taht kuran usta aktör için organize edilen gece, 11 Şubat Pazartesi akşamı Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.

 
Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve yöneteceği gecede, bir ömrü beraber geçirdiği sanatçı dostları Savaş Dinçel’e dair anılarını seyircilerle paylaşacak. Selen Domaç’ın sunacağı “Ustalara Saygı”ya; sanatçının oğlu Barış Dinçel, Gencay Gürün, Güzin Özyağcılar, Mustafa Alabora, Müjdat Gezen, Naşit Özcan, Orhan Alkaya, Rutkay Aziz, Sezai Aydın, Uğur Uludağ ve Yalçın Boratap konuşmacı olarak katılacak.
 
Savaş Dinçel için düzenlenen anma gecesinde, duygular müzikle de yoğunlaşacak. . Etkinlikte; Savaş Dinçel’in Şehir Tiyatroları’nda sahneye koyduğu “Kuyruklu Yıldız Altında” ve oynadığı  “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” müzikallerinden şarkılar ustanın anısına yorumlanacak. Hakan Elbir’in piyanosu eşliğinde müzikal şarkıları seslendirecek olan Binnur Şerbetçioğlu, Engin Alkan, Gürol Güngör, Mahperi Mertoğlu, Şebnem Köstem ve Tarık Şerbetçioğlu, Savaş Dinçel’le ilgili duygu ve anılarını da konuklarla paylaşacak. Meltem Taşkıran ise etkinliğe. Etkinlikte; Savaş Dinçel’in Şehir Tiyatroları’nda sahneye koyduğu “Kuyruklu Yıldız Altında” ve oynadığı  “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” müzikallerinden şarkılar ustanın anısına yorumlanacak. Aktörün birlikte çalışmalar yaptığı Mazlum Çimen, Dinçel’in sevdiği türküleri sazıyla seslendirirken, piyanist Orçun Orçunsel de “9. Senfoni”den bir bölümle etkinliği renklendirecek.  Meltem Taşkıran ise etkinliğe, sözlerini Müjdat Gezen’in yazdığı ve kendi bestesi olan “Savaş Dinçel Ağıtı” ile katılacak.
 
Dinçel ile ilgili bir dia gösterisinin gerçekleştirileceği etkinlikte, ustanın rol aldığı “Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye” ve “Müfettiş” gibi oyunlardan kısa bölümler de izlenebilecek. Aykut Taşkın ve İlker Ayrık da “Ustalara Saygı”ya, Dinçel’in kaleme aldığı “Uçurtmanın Kuyruğu” oyunun son röprizinden bir bölümle katılacak.
 

“Ustalara Saygı” toplantıları 25 Şubat Pazartesi akşamı Ertem Eğilmez için düzenlenecek etkinlikle devam edecek. (Melih Cevdet Anday Sahnesi (Akatlar Kültür Merkezi): 0 212 351 93 84)

www.zeytinburnuhaber.org

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.