SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu deri sektörü toparlanıyor

SİYASET 04.04.2008 - 21:09, Güncelleme: 04.04.2008 - 21:09
 

Zeytinburnu deri sektörü toparlanıyor

Türkiye'nin en önemli ihracat sektörlerinden birisi olan deri sektörü, hedefini ihracata yönelik üretim ve pazarlama olarak belirlemiş ve bu anlamda kapasite ve tecrübesini harekete geçirmiştir.

Sektör, 2001 yılının ilk yarısından itibaren, yaşanan olumsuzluk ve belirsizliklere rağmen ihracatta olumlu bir ivme kazanmıştır. Gerek 1998-1999 yıllarında yaşanan ülke çapındaki ekonomik kriz, gerekse uluslararası krizler sonrasında, kapasitesinin altında üretim yapan, ihracat hacmi gerileyen Türk deri sektörü, 2000 yılından itibaren üretim ve ihracattaki tecrübesinden faydalanarak toparlanma sürecine girmiştir. Dünyada deri ve deri mamullerine olan talebin artması, 2001 yılında derinin moda olması sektörünün hareket alanını genişletmiştir. Dünya deri ticaretinde büyük bir pazar payına sahip olan, kalitesini ispatlamış ve dünya modasını yakından takip edip uygulayabilen Türk deri sektörü ihracatında yüzde 55 ile en büyük payı, deri konfeksiyon mamulleri almaktadır. Deri konfeksiyon deyince de akla ilk olarak Zeytinburnu gelmektedir. İtalya'dan sonra en büyük kapasiteye sahip olan ayakkabı sektörü, 2001 yılının ilk altı ayında ihracatını yüzde 1,5 oranında arttırdı. Sektör, yurtdışı ofis ve mağaza sayısını arttırarak, ağırlıklı olarak komşu ülkelere yöneldi. zeytinburnuhaber.org
Türkiye'nin en önemli ihracat sektörlerinden birisi olan deri sektörü, hedefini ihracata yönelik üretim ve pazarlama olarak belirlemiş ve bu anlamda kapasite ve tecrübesini harekete geçirmiştir.

Sektör, 2001 yılının ilk yarısından itibaren, yaşanan olumsuzluk ve belirsizliklere rağmen ihracatta olumlu bir ivme kazanmıştır. Gerek 1998-1999 yıllarında yaşanan ülke çapındaki ekonomik kriz, gerekse uluslararası krizler sonrasında, kapasitesinin altında üretim yapan, ihracat hacmi gerileyen Türk deri sektörü, 2000 yılından itibaren üretim ve ihracattaki tecrübesinden faydalanarak toparlanma sürecine girmiştir.

Dünyada deri ve deri mamullerine olan talebin artması, 2001 yılında derinin moda olması sektörünün hareket alanını genişletmiştir.

Dünya deri ticaretinde büyük bir pazar payına sahip olan, kalitesini ispatlamış ve dünya modasını yakından takip edip uygulayabilen Türk deri sektörü ihracatında yüzde 55 ile en büyük payı, deri konfeksiyon mamulleri almaktadır. Deri konfeksiyon deyince de akla ilk olarak Zeytinburnu gelmektedir. İtalya'dan sonra en büyük kapasiteye sahip olan ayakkabı sektörü, 2001 yılının ilk altı ayında ihracatını yüzde 1,5 oranında arttırdı. Sektör, yurtdışı ofis ve mağaza sayısını arttırarak, ağırlıklı olarak komşu ülkelere yöneldi.

zeytinburnuhaber.org

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.