SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Biz kaybedelim Kazanan Türkiye olsun

01.04.2008 - 12:26, Güncelleme: 01.04.2008 - 12:26
 

Biz kaybedelim Kazanan Türkiye olsun

Başbakan Erdoğan partisinin Grup toplantısında konuştu.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grup toplantısında partililere konuştu. Erdoğan konuşmasına EXPO fuarının Milano'ya verilmesi kararını eleştirerek başladı.

Erdoğan, "Daha önce 6 kez bu organizasyonun yapıldığı İtalya'ya yedinci kez, Milano'ya ikinci kez verildi. Ne demek istediğimi anladınız" şeklinde konuştu. Erdoğan, bu konuda bütün kurumların çok emek harcadığını, bu emeğin karşılığını alınmamasından üzüntü duyduklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Ancak bu sürede İzmir'i bütün dünyaya tanıttı. Bu tür organizasyonlara nasıl hazırlanılması gerektiğini öğrendik" dedi. KİMSENİN BU MİLLETE BEDEL ÖDETMEYE HAKKI YOK Erdoğan, TÜİK tarafınfdan açıklanan büyüme rakamlarına dikkat çekerek, "Türkiye 24 çeyrek dönemdir üst üste büyüyor. Geçtiğimiz yıl, son yılların en kurak yılının yaşanmasına ve seçimlere rağmen Türkiye ekonomisi yüzde 4.5 büyümüştür. Türkiye'nin bu ekonomik büyümeyi arttırması için siyasi istikrara ihtiyacı vardır. Siyasi istikrarı bozmaya kimse çalışmasın. Kimsenin bu millete bedel ödetmeye hakkı yoktur" dedi. SOFRADAKİ EKMEĞİ BÜYÜTMENİN MÜCADELESİ İÇİNDEYİZ Kamu dış borç stoklarının açıklandığına dikkat çeken Erdoğan, dış borçlar içindeki kamu dış borcu oranının yüzde 30'un altına düştüğüne dikkat çekti. Erdoğan, "Bizim mücadelemiz, yıllardır acımasızca, vicdansızca arttırılan borçları azaltmak. Bizim mücadelemiz, sofradaki ekmeği büyütmek. Bunu hazmedemeyenler var" şeklinde konuştu. BU GELİŞMELERİN MİMARI AK PARTİ Ekonomideki gelişmelere dikkat çeken ve AB ile müzakere sürecinin başarıyla sürdürüldüğünü dile getiren Erdoğan, "Bütün bu gelişmeler AK Parti'nin siyasiiradesinin eseridir. Bu gelişmeler, Türkiye'nin geldiği demokrasi seviyesinin bir göstergesidir" dedi. Erdoğan, "Siyaseti zayıflatma gayreti sadece millete zaaf vermez, aynı zamanda devleti de zayıflatır. Devletin ve milletin çıkarları birbirinden bağımsız değil. Milletsiz devlet, devletsiz millet olmaz. Biz AK Parti olarak milletin ve devletin menfaatlerini savunmaya devam edeceğiz. Bundan sonra da bu çizgide devam edeceğiz. AK Parti kurulduğu günden bu yana milletin rızasını kazanmaya odaklanan bir bir siyaset anlayışının temsilcisidir" şeklinde konuştu. KAPATMA DAVASI AK Parti hakkında açılan kapatma davasına da değinen Başbakan Erdoğan "Bu süreç, kendi süreci içinde işleycektir. Bizim kişisel bir davamız yok. Bizim davamız millet davası. Kazanan demokrasi olsun. Kazanan Türkiye olsun, biz kaybedelim. Milletimizin bizden beklediği gibi biz sadece hizmete odaklanacağız. Milletimiz bize 22 Temmuz'da 'Durmak yok yola devam' dedi. Biz uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Bu sınavdan demokrasimiz daha da güçlenmiş olarak çıkacaktır" dedi. Erdoğan'ın sözleri sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor" sözleriyle kesildi Milletin iradesini hukuk içinde savunmaya devam edeceğiz. HABER 7 ZEYTİNBURNUHABER.ORG
Başbakan Erdoğan partisinin Grup toplantısında konuştu.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grup toplantısında partililere konuştu. Erdoğan konuşmasına EXPO fuarının Milano'ya verilmesi kararını eleştirerek başladı.

Erdoğan, "Daha önce 6 kez bu organizasyonun yapıldığı İtalya'ya yedinci kez, Milano'ya ikinci kez verildi. Ne demek istediğimi anladınız" şeklinde konuştu.

Erdoğan, bu konuda bütün kurumların çok emek harcadığını, bu emeğin karşılığını alınmamasından üzüntü duyduklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Ancak bu sürede İzmir'i bütün dünyaya tanıttı. Bu tür organizasyonlara nasıl hazırlanılması gerektiğini öğrendik" dedi.

KİMSENİN BU MİLLETE BEDEL ÖDETMEYE HAKKI YOK

Erdoğan, TÜİK tarafınfdan açıklanan büyüme rakamlarına dikkat çekerek, "Türkiye 24 çeyrek dönemdir üst üste büyüyor. Geçtiğimiz yıl, son yılların en kurak yılının yaşanmasına ve seçimlere rağmen Türkiye ekonomisi yüzde 4.5 büyümüştür. Türkiye'nin bu ekonomik büyümeyi arttırması için siyasi istikrara ihtiyacı vardır. Siyasi istikrarı bozmaya kimse çalışmasın. Kimsenin bu millete bedel ödetmeye hakkı yoktur" dedi.

SOFRADAKİ EKMEĞİ BÜYÜTMENİN MÜCADELESİ İÇİNDEYİZ

Kamu dış borç stoklarının açıklandığına dikkat çeken Erdoğan, dış borçlar içindeki kamu dış borcu oranının yüzde 30'un altına düştüğüne dikkat çekti. Erdoğan, "Bizim mücadelemiz, yıllardır acımasızca, vicdansızca arttırılan borçları azaltmak. Bizim mücadelemiz, sofradaki ekmeği büyütmek. Bunu hazmedemeyenler var" şeklinde konuştu.
BU GELİŞMELERİN MİMARI AK PARTİ

Ekonomideki gelişmelere dikkat çeken ve AB ile müzakere sürecinin başarıyla sürdürüldüğünü dile getiren Erdoğan, "Bütün bu gelişmeler AK Parti'nin siyasiiradesinin eseridir. Bu gelişmeler, Türkiye'nin geldiği demokrasi seviyesinin bir göstergesidir" dedi. Erdoğan, "Siyaseti zayıflatma gayreti sadece millete zaaf vermez, aynı zamanda devleti de zayıflatır. Devletin ve milletin çıkarları birbirinden bağımsız değil. Milletsiz devlet, devletsiz millet olmaz. Biz AK Parti olarak milletin ve devletin menfaatlerini savunmaya devam edeceğiz. Bundan sonra da bu çizgide devam edeceğiz. AK Parti kurulduğu günden bu yana milletin rızasını kazanmaya odaklanan bir bir siyaset anlayışının temsilcisidir" şeklinde konuştu.

KAPATMA DAVASI

AK Parti hakkında açılan kapatma davasına da değinen Başbakan Erdoğan "Bu süreç, kendi süreci içinde işleycektir. Bizim kişisel bir davamız yok. Bizim davamız millet davası. Kazanan demokrasi olsun. Kazanan Türkiye olsun, biz kaybedelim. Milletimizin bizden beklediği gibi biz sadece hizmete odaklanacağız. Milletimiz bize 22 Temmuz'da 'Durmak yok yola devam' dedi. Biz uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Bu sınavdan demokrasimiz daha da güçlenmiş olarak çıkacaktır" dedi. Erdoğan'ın sözleri sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor" sözleriyle kesildi

Milletin iradesini hukuk içinde savunmaya devam edeceğiz.













HABER 7

ZEYTİNBURNUHABER.ORG

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.