SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu'nda Operasyon !

GÜNDEM 08.02.2008 - 20:55, Güncelleme: 08.02.2008 - 20:55
 

Zeytinburnu'nda Operasyon !

İstanbul'da Silah Kaçakçılarına Yönelik Yapılan İstihbarat Çalışmaları Sonunda, Güneydoğu Bölgelerinden İstanbul'a Kaçak Silah Getirildiği ve Bu Silahları Sattıkları Tespit Edilen 5 Kişi Yakalandı. Ele Geçirilen Silahlar Arasında "Keleş" Olarak Tabir

İstanbul'da silah kaçakçılarına yönelik yapılan istihbarat çalışmaları sonunda, Güneydoğu bölgelerinden İstanbul'a kaçak silah getirildiği ve bu silahları sattıkları tespit edilen 5 kişi yakalandı. Ele geçirilen silahlar arasında "keleş" olarak tabir edilen Kaleşnikof marka uzun namlulu tüfeklerin bulunması dikkat çekti. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul'daki bazı bölgelerde silah kaçakçılığı yapıldığı yönündeki istihbaratı alması üzerine harekete geçti. Polisin kaçak silahların Güneydoğu bölgelerinden İstanbul'a getirildiğini belirlemesi üzerine Esenler ve Sultanbeyli ilçelerinde operasyon yapıldı. Operasyonlar sonunda silah kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 3 kişi, gözaltına alınırken, zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 2 adet kaleşnikof marka uzun namlulu tüfek ve bu   silahlara ait bin 24 adet mermi, 1 adet ruhsatsız 9 milimetre çapında tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi. Operasyonda Raşit G. Alaattin G ve bir zanlı gözaltına alındı. Polisin silah kaçakçılarına dönük ikinci operasyonu ise Zeytinburnu'nda gerçekleştirildi. Silah kaçakçılık yaptığı belirlenen bir kişiyi izleyen ekipler, operasyonla Zekeriya A. isimli zanlı gözaltına alındı. Zanlının evinde yapılan aramada 3 adet ruhsatsız tabanca ile 3 şarjör ve 55 mermi ele geçirildi. Pendik'te yapılan diğer operasyonda da silah kaçakçılığı bağlantılı olarak Şahin Y. isimli bir gözaltına alındı. Zanlının evinde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca, 75 adet açık sürgü üstü, 2 adet kapalı üst sürgü, 74 adet yiv-set açılmış namlu, 60 adet yiv-set açılmaya hazır hale getirilmiş ham namlu, 38 adet açılmamış delikli namlu, çok sayıda torna malzemesi, 2 adet silah kalıbı ve çok sayıda silah yapımında kullanılan çelik malzeme ele geçirildi. Yakalanan zanlılar adli makamlara sevk edildi. Polis kaynakları ele geçen silahların balistik incelemelerinden herhangi bir olayda kullanılmadığını belirledi. Silahların Güneydoğu'dan ticari amaçlarla getirildiği ve terör örgütleri bağlamında bir ilişkisinin tespit edilemediği kaydedildi.  
İstanbul'da Silah Kaçakçılarına Yönelik Yapılan İstihbarat Çalışmaları Sonunda, Güneydoğu Bölgelerinden İstanbul'a Kaçak Silah Getirildiği ve Bu Silahları Sattıkları Tespit Edilen 5 Kişi Yakalandı. Ele Geçirilen Silahlar Arasında "Keleş" Olarak Tabir

İstanbul'da silah kaçakçılarına yönelik yapılan istihbarat çalışmaları sonunda, Güneydoğu bölgelerinden İstanbul'a kaçak silah getirildiği ve bu silahları sattıkları tespit edilen 5 kişi yakalandı. Ele geçirilen silahlar arasında "keleş" olarak tabir edilen Kaleşnikof marka uzun namlulu tüfeklerin bulunması dikkat çekti.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul'daki bazı bölgelerde silah kaçakçılığı yapıldığı yönündeki istihbaratı alması üzerine harekete geçti. Polisin kaçak silahların Güneydoğu bölgelerinden İstanbul'a getirildiğini belirlemesi üzerine Esenler ve Sultanbeyli ilçelerinde operasyon yapıldı. Operasyonlar sonunda silah kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 3 kişi, gözaltına alınırken, zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 2 adet kaleşnikof marka uzun namlulu tüfek ve bu

 
silahlara ait bin 24 adet mermi, 1 adet ruhsatsız 9 milimetre çapında tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi. Operasyonda Raşit G. Alaattin G ve bir zanlı gözaltına alındı.

Polisin silah kaçakçılarına dönük ikinci operasyonu ise Zeytinburnu'nda gerçekleştirildi. Silah kaçakçılık yaptığı belirlenen bir kişiyi izleyen ekipler, operasyonla Zekeriya A. isimli zanlı gözaltına alındı. Zanlının evinde yapılan aramada 3 adet ruhsatsız tabanca ile 3 şarjör ve 55 mermi ele geçirildi. Pendik'te yapılan diğer operasyonda da silah kaçakçılığı bağlantılı olarak Şahin Y. isimli bir gözaltına alındı. Zanlının evinde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca, 75 adet açık sürgü üstü, 2 adet

kapalı üst sürgü, 74 adet yiv-set açılmış namlu, 60 adet yiv-set açılmaya hazır hale getirilmiş ham namlu, 38 adet açılmamış delikli namlu, çok sayıda torna malzemesi, 2 adet silah kalıbı ve çok sayıda silah yapımında kullanılan çelik malzeme ele geçirildi. Yakalanan zanlılar adli makamlara sevk edildi.

Polis kaynakları ele geçen silahların balistik incelemelerinden herhangi bir olayda kullanılmadığını belirledi. Silahların Güneydoğu'dan ticari amaçlarla getirildiği ve terör örgütleri bağlamında bir ilişkisinin tespit edilemediği kaydedildi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.